EĞİTİM Haber Girişi : 18 Mayıs 2023 09:09

Atatürk Üniversitesi Kampüsüne tam not

Atatürk Üniversitesi Kampüsüne tam not
Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇSUAM), Sıfır Atığa Entegrasyon Süreci kapsamında devam eden çalışmalarında sona yaklaştı.

Üniversite bünyesinde ortaya çıkan tehlikeli (kimyasal-tehlikeli/tıbbi-patolojik atıklar, atık ilaçlar, atık elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, madeni atık yağlar, atık akümülatörler, atık piller, atık kartuş ve tonerler) ve tehlikesiz (kağıt-karton, plastik, cam, metal atıklar ve organik, biyobozunur atıklar) birçok atığın yönetimi sürdürülebilir bir şekilde yürüten ve özellikle geri kazanılabilen atıkların gerek birim içi, gerekse birim dışı yönetimi için oluşturulan altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu bağlamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) heyeti, atık yönetim politikaları göz önüne alınarak, nüfusu 50 binin üzerinde olan üniversiteler içerisinde; Türkiye geneli iyi uygulama örneği olarak 7 üniversite arasında gösterilen Atatürk Üniversitesinde söz konusu alanda yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmaları yerinde incelemek, diğer üniversiteler için örnek teşkil edecek uygulamaları değerlendirmek ve altyapının tamamlanması adına gerekli destekleri belirlemek amacıyla yürütülen proje kapsamında Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek kampüste incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya gelen heyete, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Katı ve Tehlikeli Atık Yönetim Koordinatörü (KTAYK) Prof. Dr. Zeynep Ceylan refakat etti.

Konuklarıyla çevre sorunları ve sıfır atık hakkında görüş alışverişinde bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin kadim geçmişine yakışır bir kampüse sahip olduğunu belirterek, kampüsü düzenli ve temiz tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

34 milyon metrekare alanıyla Türkiye’nin en büyük kampüsleri arasında yer alan Atatürk Üniversitesi kampüsünün, tamamının yeşil alan olduğunu söyleyen Rektör Çomaklı, bu kadar büyük bir alanı temiz ve düzenli tutmanın kolay olmadığını, 60 bin kişilik öğrenci kitlesinin çevre sorunları, kampüsün temiz kullanılması ve sıfır atık hususunda aralıklarla bilgilendirildiğini ifade etti.

Misafirlerine ziyaretleri için teşekkür eden Prof. Dr. Çomaklı, eşsiz güzellikteki üniversite kampüsünün sıfır atığa entegrasyon sürecini sürdürülebilir bir formatta yürütebilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.