ERZURUM Haber Girişi : 11 Nisan 2018 12:02

Asya ile Avrupa’nın en yükseği olan 'Tortum Şelalesi' dünya turizmine açılsın

Asya ile Avrupa’nın en yükseği olan 'Tortum Şelalesi' dünya turizmine açılsın
Birçok doğal ve kültürel zenginliğin yer aldığı, Türkiye`nin "11. sakin şehri" seçilen Uzundere’de turizmin artması ve Asya ile Avrupa’nın en yüksek şelalesi için “Tortum Şelalesi dünya turizmine açılsın” imza kampanyası başlatıldı.
talya’da 12 Mart 2016 günü yapılan Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında Türkiye’nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum’un Uzundere ilçesinde turizmin artması için tanıtım çalışmalarına hız verildi. Uzundere’de bulunan Dünyanın 3’ncü, Asya ve Avrupa’nın en yüksek şelalesi olan Tortum Şelalesi, UNESCO dünya miras listesine aday gösterildi. Yılda 10 bin turistin ziyaret ettiği, 48 metre yükseklikten düşen suların izleyenlere adeta bir görsel şölen sunduğu Tortum Şelalesinin dünya turizmine açılması için yöre halkından Ali Kemal Aktoprak tarafından “Tortum Şelalesi dünya turizmine açılsın” imza kampanyası başlatıldı.(iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.