ERZURUM Haber Girişi : 05 Ekim 2015 13:11

ASP İL MÜDÜRÜ ABDULHAKİMOĞULLARI'NDAN "DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ" MESAJI

ASP İL MÜDÜRÜ ABDULHAKİMOĞULLARI'NDAN
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Abdulhakimoğulları, mesajında her yıl ekim ayının ilk pazartesi gününün "Dünya Çocuk Günü" olarak kutlandığını anımsattı.
Çocukların iyi yetiştirilmesinin bütün milletlerin meselesi olduğunu belirten Abdulhakimoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çocuklarla ilgili problemler için ilk çalışmalar 1923 yılında başlatıldı. İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliği'ni kurdular. Birleşmiş Milletler'in kurulmasını izleyen yılda "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu" (UNICEF) kuruldu. Birleşmiş Milletler Teşkilatı, 1954 yılında oybirliği ile ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti. Her millet, kendi çocuğuna geleceği olarak bakar. Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler. Onların beslenme, barınma ve eğitimi her toplum için çok önemlidir. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunması ve iyi yetişmesine bağlıdır. Bütün bu evrensel amacın gerçekleşmesi için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1959 yılında daha iyi bir hayat, mutlu bir çocukluk dönemi için Çocuk Hakları Bildirisi'ni yayımladı"
ERZURUM'DA ÇOCUK HİZMETLERİ
Devlet korumasındaki çocuklara yönelik önemli hizmetler sunduklarını belirten Abdulhakimoğulları, mesajına şöyle devam etti:
"Çocuk hizmetleri kapsamında yatılı kuruluşlarımızda devlet korumasında olan çocuk sayısı 219 olup fiili bakılan çocuk sayısı 146'tir. Bu kapsamda yine 2003 ile 2015 yılında evlat edindirilen çocuk sayısı 106 olurken, 23 koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısı 27'dir. Koruyucu ailelerimize 2015 yılında yaklaşık 99 bin TL'lik ödeme yapılmıştır. İl müdürlüğümüz ayrıca koruma altına alınmadan desteklenen vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik destek hizmetleri kapsamında aylık ortalama 565 TL ödeme yapmaktadır. Son veriler itibariyle bu çerçevede 2015 yılında 2. 4 milyon TL ödeme yapılmıştır. Devlet korumasında bulunan çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz. Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi; hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan, rol model bir ülke haline getirmektir."
SAVAŞIN GÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR KAN AĞLIYOR
Birçok ülkede çocukların savaş mağduru olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, şunları kaydetti:
"Dünyanın birçok yerinde çocuklar savaşın gölgesinde büyüyor. Ana kokusunu değil de barut kokusunu alan çocuklar, baba sevgisi yerine zalimce vahşete maruz kalıyor. Saklambacı bilmeyen, interneti görmeyen, sapan tutan, taş atan, silahlarla büyüyen çocuklar. Gözlerinin önünde babası, anası dövülen işkenceyi gören, korkusundan ağlayamayan çocuklar. Denizlerde boğulup sahile vuran çocuklar. Bu tablo dünyada çocuk haklarının geldiği boyutu özetliyor. Dünyadaki kan ve gözyaşının durması için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir. Tüm dualarımız, zalimin zulmüne uğrayan milletler ve onların çocuklarının kurtuluşa ermesi yönünde. Savaşların olmadığı, çocukların güldüğü barış dolu bir dünyada yaşamak en büyük dileğimiz. Bu duygu ve düşünceyle tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Gününü kutluyoruz."
Etiketler : asp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.