Haber Girişi : 08 Ocak 2018 10:41

Aşkale'de Koçak İlkokulu

Aşkale'de  Koçak İlkokulu
İlçenin ileri gelen eşraflarından Hacı Mehmet Binali Koçak ve Hacı Esmani Koçak kardeşler ikindi çayını içerken sohbet ediyorlardı. 
"Esmani bey bizim arsalarımızdan resmen bir mahalle meydana geldi, maşallah köylerimizden epey gelen var, köylerini terk etmeleri güzel değil ama en azından batıya değil kendi ilçelerini tercih ediyorlar" dedi. "evet, öyle oldu hacı abi, ama bir sıkıntı var, okul uzak, kılıç gibi kış geliyor, bunların çocukları İnkılap İlkokuluna gidecekler mutlaka, bu durum da beni düşündürüyor" dedi. "aynı şeyi söyleyecektim gardaş, buraya bir okul mu yaptırsak acaba". Bu konuşmadan sonra ertesi gün İl Genel Meclis Üyesi olan Esmani Koçak vali bey ile görüşür ve İstasyon mahallesinde iki ay içerisinde iki kardeşin kendi arsaları üzerine yaptırdıkları KOÇAK İlkokulu eğitime dâhil olur.
Yıl 1987-88 dir, KOÇAK İlkokulu beş derslikli, müdür ve öğretmenler odası v.s. ile mahallenin öğrencilerine yeterlidir. Yıllar geçer mahalle büyür haliyle mahallenin nüfusunda özellikle okul çağı çocuklarının sayısında önemli ölçüde artış olur ve okul yetersiz kalmaya başlar.
TOKİ evleri yapılmış, okulda sınıflarda yığılmalar olmaya başlamıştı. Yaşanan sıkıntıların çözümü için devreye giren Milli Eğitim Bakanlığı TOKİ konutlarının olduğu yerde Koçak ilköğretim okulunun yeniden yapımı için start verir ve 4 katlı ve 16 derslikli, ayrıca özel eğitim gerektiren öğrenciler için özel yalıtım yapılmış 2 derslik ve çok amaçlı 2 salon ile Koçak ilköğretim okulu eğitime kazandırılır. 
Yeni okulun açılışında bende bulundum. Benim için bu açılışın en önemli yönü yukarıda bahsettiğim kişilerden rahmeti rahmana ulaşan Esmani beyin babam Binali beyin ise amcam olmasıydı. Bundan dolayı bu durum şahsım içinde anlamlı ve duygulandıran çok önemli bir törendi.
İstasyon Mahallesinde KOÇAK İLKOKULUN yerine yeni yapılan KOÇAK İLKÖĞRETİM okulunda ilk ders zili çaldı. Okulun adına gösterdikleri hassasiyetten dolayı ve Okulumuzun açılışında nezaket göstererek şahsımı davet eden İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Serhat Erdem'e, açılışa katılan Belediye Başkanı Sayın Şenol Polat, Jandarma Komutanı Sayın Semih Karakaş, ilçe Emniyet Müdür vekili Sayın Emre Yıldız, Ak parti ilçe başkanı Sayın A.Kerim Polat, CHP ilçe başkanı Sayın Cafer Akbaba, MHP İlçe Başkanı Sayın Toksöz Kartal, Kurum amirleri, Okul müdürlerine, öğretmen ve öğrencilerimize, basın mensupları Celal Dilsiz ve Arif Arifoğullarına sonsuz şükranlarımı sunuyor, içerisinde vatansever, milliyetçi, dinine, devletine, bayrağına bağlı evlatlar yetişmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.