KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 17 Temmuz 2017 12:05

Aşık Nihani ve Mevlüt İhsanı Bardız'da anıldılar

Aşık Nihani ve Mevlüt İhsanı Bardız'da anıldılar
Aşık Nihani ve Aşık Mevlüt İhsani Şenkaya İlçesi Bardız mahallesinde törenle anıldılar.
Erzurum Büyük Şehir Belediyesi ve Şenkaya Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri Aşık Nihani ve Aşık Mevlüt İhsani anma programının birincisi Şenkaya Bardız Mahallesinde yapıldı. Program öncesi Aşıklar Erzurum Şenkaya İlçesi Bardız yaylası Şehitlikliklerini Ziyaret ederek Kuran-ı kerim okuyup dualar ettiler. Bardız mahallesi okulu bahçesinde yapılan program istiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Bardız Mahallesi Muhtarı İsmail Pehlivan yaptı. Muhtar Pehlivan 1884-1967 yıllarında yaşayan Aşık Nihani ve 1928-2010 yılları arasında yaşayan köyümüzün tanıtımında çok önemli olmuşlardır kendilerini minnetle anıyorum dedi İstanbul Bardızlılar Derneği Başkanı Yahya Kemal Kamacı, Aşık Mevlüt İhsaninin Kızı Mahberi ve Aşık Nihaninin torunu Zeki Gedik Selamlama yaptılar. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Sanat Merkezi Müdür yardımcısı Ziya Kibar Aşık Nihani ve Aşık Mevlüt İhsaninin öz geçmişi hakkında bilgi verdi.
Erzurum Büyük Şehir Belediyesinin kurmuş olduğu mobil sahnede birer birer sahne alan Aşıklardan Serdar Bardızlı,Ümit Coşkuni,Beyzade Aslan,Mustafa Aydın,İhsan Yavuzer,Erol Ergani ve Nuri Çırağı Mevlüt İhsani ve Nihani Babadan Türküler seslendirdiler Şiirler okudular.
Etiketler : şenkaya
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.