SAĞLIK Haber Girişi : 09 Kasım 2020 01:22

‘AŞI’da ışık göründü

‘AŞI’da ışık göründü
Atatürk Üniversitesi’nde 40’a yakın bilim insanı çalışmalarına tamgaz devam ediyor…

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın özel çabasıyla başlayan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin koordinatörlüğünde, sessiz sedasız yürütülen korona aşısında güzel haberler geliyor. 

İki ayrı aşı üzerinde aylardır çalışma yürüten Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanları tünelin ucunda ışığı gördüler.

DENEYLER OLUMLU SONUÇ VERİYOR…

Atatürk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin koordinatörlüğünde iki ayrı aşı çalışması sürdürülüyor. 

Birinci bölümde toplam 30 kişilik bilim insanından oluşan çalışmada, artık aşının hayvanlar üzerindeki denenmesi aşamasına gelindi ve umut verici bir ilerleme devam ediyor. 

Yedi öğretim üyesinin alın teri döktüğü İkinci aşı çalışması ise, yine Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin bizzat geliştirdiği bir model üzerinde ilerliyor. Bunda da aşının insan üzerinde denenmesi yakında başlayacak. Prof. Dr. Çelebi bu çalışmasının patentini de aldı.

ÇELEBİ HOCA ÇALIŞMASINA PATENT ALDI

Palandöken’e konuşan Prof. Dr. Çelebi, normalde en az 3 yılda tamamlanması gereken çalışmaların şartlar yüzünden olağanüstü hızlandırılarak devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Çelebi geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir sunum yaptı ve yürütülen çalışmalarda gelinen noktayı aktardı. 

Pandemi süreci ile birlikte ülke genelinde birçok üniversitede olduğu gibi Atatürk Üniversitesi’nde de aşı çalışması başlatılmış, üniversite bütçesinden aktarılan kaynaktan başka YÖK tarafından da mali destek verilmişti.

Nurten GÜNEŞ - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.