ERZURUM Haber Girişi : 12 Aralık 2015 09:04

Arabuluculuğun Türkiye'de zorunlu olması bekleniyor

Arabuluculuğun Türkiye'de zorunlu olması bekleniyor
Erzurum Adliyesi Arabuluculuk Ön Büro ve Arabuluculuk Merkezi açıldı.
Palandöken/Erzurum
H. İbrahim KELEŞ
Erzurum Adliyesi Arabuluculuk Ön Büro ve Arabuluculuk Merkezi açıldı. Açılışa Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakim Hakan Öztatar'ın yanı sıra, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Baro Başkanı Talat Göğebakan katıldı. 
Erzurum Adliyesi Arabuluculuk Ön Büro ve Arabuluculuk Merkezi Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı bünyesinde açıldı. Arabuluculuk İrtibat Merkezi 18 çalışanı ile hizmet veriyor. 27 Aralıkta yapılacak sınav ile 23 çalışana daha sahip olacak irtibat merkezi 43 çalışanı ile Erzurum Halkına hizmet verecek. 
160 Ülkede uygulanır hale gelen bir mekanizmayı ancak 161. Ülke olarak kabullenir ve çözüm noktasına koyar hale geldiğimizi belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Eğer gelişmiş Ülkeler seviyesine gelmek istiyorsak, karar mekanizmalarımızı daha hızlı ve adil bir düzeye çekmemiz gerekir. Ben de görüyorum ki, İnşallah ülkemize büyük katkı sağlayacak, insanlar arasındaki sorunları çabuk çözecek bir konuma kavuşuyoruz" şeklinde konuştu. 
Geçmişte de arabuluculuk kurumunun var olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak "Bizim Kültürümüzde de var olan ama çağdaş Dünyaya yeni taşınması anlamında yeni bir kuruluş, yeni bir müessese. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Erzurum'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Türkiye'de yeni oluşmaya başlayan "Arabuluculuk" kurumu ile uyuşmazlığa düşen vatandaşların mahkemeye gerek kalmadan sorunları çözülebilecek. Daha az masraf ve daha kısa zamanda Erzurum Halkı da Adalete kavuşabilecek. Şu anda Türkiye'de 6 bine yakın Hukuk Fakültesi Mezununun Arabuluculuk eğitimi aldığını ifade eden Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar "13 Kasım 2013 tarihinden önce Ülkemizde uyuşmazlığa düşen vatandaşlarımız, mahkemeye mi gitmek zorundayız, ille de Avukattan mı yararlanmalıyız diye düşünüyorlardı. Artık bu tür düşüncelere gerek kalmadı. Arabuluculuk merkezleri ile daha hızlı daha kolay ve daha ucuz bir yolla Adalete ulaşabilirler" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : arabulucu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.