GÜNCEL Haber Girişi : 26 Şubat 2009 23:08

AOF de okuyan Diyanet Personeli için Arapça sorun olmakdan çıkıyor.

AOF de okuyan Diyanet Personeli için Arapça sorun olmakdan çıkıyor.

İzmir DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ziya ŞEN, AÖF İlahiyat bölümünde okuyan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticisi ve diğer diyanet personeline yönelik muhteşem bir eser hazırladı.

Muadilleri ile kıyaslandığında oldukça başarılı olan bu eser sayesinde, yıllardır Arapça dersini geçememiş yüzlerce diyanet personeli, AÖF İlahiyat bölümünü başarı ile tamamlamışlardır. Bunlardan bir kısmı İLİTAM bölümüne kayıtlarını yaptırmış ve eğitimlerini orada sürdürmektedirler. Diğerleri ise görevlerinde terfi hakkını elde etmişlerdir. Hocamızın hazırlamış olduğu bu eseri diğerlerinden ayıran hususlar kısaca şu şekilde özetlenebilir: 

√ Eserde, konular herkesin anlayabileceği şekilde en özlü ve sade bir biçimde kısaca özetlenmiştir.

√ Okuyucunun üniteyi daha iyi anlamasını ve değerlendirmesini sağlamak için, ünite sonlarında her konu ile ilgili 10 soru sorulmuş ve akabinde bunların cevapları verilmiştir.

√ Kitabın sonunda her biri 26 sorudan oluşan 12 adet deneme sınavı yer almaktadır.

√ Bu bölümde okuyan öğrencilerin kelime hazinesi yönünden sıkıntı çektikleri dikkate alınarak, ilk 3 sınav öğrencilerin kelime bilgisini artırmayı hedeflemektedir.

√ Sonraki bölümlerde yer alan 3’er adet sınav ise, 2002 yılından itibaren AÖF İlahiyat bölümü sınavlarında çıkan ARA SINAV, YILSONU ve BÜTÜNLEME sınavlarındaki sorulardan ve benzerlerinden oluşmaktadır.

√ Her bir kitaptaki toplam soru sayısı 600 civarındadır.

√ 222 sayfadan oluşan bu çalışma, konu anlatımlı orijinal testlerden ve daha önce çıkmış veya çıkabilecek sorulardan meydana gelmektedir.

√ Bu çalışma öğrencinin konuları çalışırken kullanabileceği en temel kaynaklardan biridir.

√ Konular anlatılırken anlama kolaylığı sağlamak için belirgin cümle teknikleri ve çeşitli tablolar kullanılmıştır.

√ Kitap 17x25 boyutundadır.

√ Kitap tamamen konuları anlama ve hızlı ders çalışma tekniğine göre hazırlanmıştır.

Kitap hakkında daha detaylı bilgi almak ve yazarına ulaşmak için iletişim adresi:

Tel: 05358666190&05557315058