EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2011 10:32

Antalya Müftülüğü Kosova da 9 Ayda Antalya Camisi İnşa Etti

Antalya Müftülüğü Kosova da 9 Ayda  Antalya Camisi  İnşa Etti

Antalya halkının maddi desteği ile Antalya Müftülüğü, Kosova nın Prizren bölgesinde 9 ayda Antalya Camisi isminin verildiği camii inşa etti. Eski Yugoslavya nın Tito rejimi döneminde kurulan ve 30 Bin nüfusa sahip olan Ortakol semti sakinleri uzun yıllar camii olmadığından, ibadetlerini yerine getiremediklerinden dolayı büyük sıkıntı çekiyordu. 2 yıl önce Kosova heyetinin Antalya Müftülüğü nü ziyaret etmesiyle, Kosova da camii yapılması için destek istemişlerdi.

Antalya Müftülüğü de, bu bölgeye 9 ay süren bir camii inşa etti. Dış görünüşü ve içerisindeki süslemelerle dikkat çeken Antalya Camisi, 5 vakit namazdan cemaatiyle doluyor. Resmi açılış öncesi Antalya Camisi ni ziyaret eden Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, bu toprakların kendileri için vatan anlamına geldiğini söyledi. Yeleser, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Balkanlar, Orta Asya ve Afrika ya varıncaya kadar kardeş şehir projeleri çerçevesinde destek sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, caminin 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Antalya halkına teşekkür eden Balık, caminin Kosova da en nadide camilerinden bir olduğunu söyledi. Caminin inşasının kısa süreden tamamlanması Kosova da yapılan camiler arasında bir rekor olduğunu söyleyen Balık, Bu Antalya Müftülüğünün gayreti ve çalışmasını gün yüzüne çıkarır. Bu bölge Kominizim döneminde kurulduğu için camii yoktu. Şimdi bu caminin yapılmasıyla, halkımız ibadetlerini yerine getiriyor şeklinde konuştu. Antalya Müftülüğü tarafından, 1 yıla yakın kısa bir sürede Antalya Camisi tamamlanırken, Türk İşbirliği ve İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılması maksadıyla 2007 yılında ibadete kapanan Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camisinin onarılmaması dikkat çekiyor. Prizren in merkezi camisi konumunda olan Sinan Paşa Camisi nin 5 yıldır ibadete kapalı olması, tepkilere neden oluyor.