EKONOMİ Haber Girişi : 14 Şubat 2010 00:27

Anamur ve Bozyazı müftülüklerinden "Kahve Tadında Sohbet"' Programları

Anamur ve  Bozyazı müftülüklerinden

Anamur ile Bozyazı müftülüklerinin ortak düzenlediği ve üç gün devam edecek `Kahve Tadında Sohbet` programlarının ilki Anamur`da yapıldı.

Merkez Camii müezzini Ali Osman Canatan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Anamur Müftüsü Muhammet Koçak, İslam dinini en güzel şekilde temsil etmenin herkesin görevi olduğunu söyledi. İslam dininin güzelliklerini yaşamak, yaşayarak güzel örnekler oluşturmak, böylece diğer insanların da sevmelerini sağlamanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Koçak, `Bizler bu görevi elimizden geldiği kadarıyla camilerimizde ve çeşitli alanlarda sürdürmeye gayret ediyoruz. Ancak içinde yaşadığımız teknoloji çağında yeterince bu vazifemizi ifa ettiğimiz söylenemez.` dedi.


Programın konuğu Dr. Senai Demirci ise Kur`an`daki `İnsan` suresini anlatmayı kendine görev haline getirdiğini söyledi. Dr. Senai Demirci, `İnsan` suresi üzerine bir sohbet yaptı. Demirci `İnsan suresinin birinci ayeti kerimesi hepimizin özgeçmişidir. O ayet bize çok şey söylüyor. Eğer 100`er yıldan 500 yıl ömrüm olsa, insan suresinin birinci ayetini anlatmaya harcarım. Ben insan suresi birinci ayetinin nöbetçisiyim.` ifadesini kullandı. Konuşmasına hayatın içinden örnekler vererek devam eden Demirci, şunları anlattı: `Diyelim hanımlar evde ikindi çayında. O ayeti konuşalım, otobüste, kahvede, eğer gazete çıkarıyorsanız gazetede onu anlatalım, eğer imkanınız olursa bilboardlara insan suresinin birinci ayetini yazdırsanız. Emin olun bu israf değildir. Ben bu ayeti Türkiye`nin dört bir yanında anlattım, yurt dışında anlattım, ömrüm vefa edinceye kadar anlatmaya devam edeceğim.`


Demirci, Allah`ın insanları ne kadar çok sevdiğini, buna karşın insanların Cenab-ı Allah`ın verdiği nimetler karşısında nasıl nankör davrandığı üzerine örnekler verdi. `Biz bize yar değiliz. Bizim esas yarimiz Allah`tır.` diyen Dr. Senai Demirci, Allah-kul münasebetini de şu sözlerle ifade etti: `O bizi, biz onu sevmeden önce sevdi, sevdi ki bizi kendine kul eyledi, sevdi ki habibi Hz. Muhammed`e (SAV) ümmet eyledi, sevdi ki yıllardır İslam`ın bayraktarlığını yapan bir milletin içinde o milletten biri olarak yarattı.`


Namaz kılma adabı üzerine değerlendirmede bulunan Demirci, `İnsanın sevdiği bir arkadaşıyla konuşurken çok hızlı, anlaşılmayacak şekilde konuşursa karşımızdaki arkadaşımız bizim hakkımızda nasıl düşünür. Biz namazlarımızı eda ederken, Fatiha suresini okurken yani rabbimizle konuşurken nasıl konuşmamız gerekiyorsa öyle konuşalım.` dedi.


Yoğun ilginin olduğu programa Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Ören Belediye Başkanı Aziz Doluoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Anamur ve Bozyazı müftülüklerinin organize ettiği programlar Bozyazı ilçesi ve Tekmen beldesinde yapılacak etkinliklerden sonra yarın sona erecek.