EKONOMİ Haber Girişi : 16 Aralık 2016 00:04

Anadolu'nun devler liginde HEDEF 1 numara olmak

Anadolu'nun devler liginde HEDEF 1 numara olmak
Ekonomist Dergisi tarafından 2015 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen "Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi" araştırması sonucunda Anadolu'nun 500 büyük dev şirketleri sıralamasında Aşkale Çimento, 2015 yılı rakamlarıyla 65'inci sırada yer
Son yıllarda hem mevcut tesislerinin kapasite oranlarını artıran hem de farklı bölgelerde yatırımlar yaparak, pazar payını genişletme noktasında projeler geliştiren Aşkale Çimento Anadolu Kaplanları sıralamasında sektöründe 2'inci olarak büyük bir başarıya imza attı.
Anadolu'nun devler liginde hedeflerinin "1 numara" olduğunu ifade eden Başkan Yücelik, "Anadolu kaplanları sıralamasında bu yıl 65'inci olduk. Azim, başarı, fedakarlık ve en önemlisi kollektif ruh bizleri buralara taşıdı.
 Çeyrek asra yaklaşan yolculukta  değişim ve yenilenme rekabet ortamında bizim için önemli birer kılavuz oldu diyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik,''Ortaklarımıza ve sorumlu olduğumuz insanlara karşı yönetim olarak gösterdiğimiz şeffaflık başarımızda önemli bir etkendir. Şirket olarak kısa vadeli kazanımlar yerine her zaman için sürdürülebilir karlılığı hedef aldık. Biz şirket olarak kuruluşumuzdan bu yana hedefimizi her şeyde bir numara olmak şeklinde koyduk dedi. 
Başkan Yücelik Ekonomist 500'deki sıralamaya bünyemizdeki Bilecik Çimento'nun rakamları eklenmemiştir. BilecikÇimento ile birlikte sıralamada 42'inci basamağa kadar çıkıyoruz, diye konuştu.
Aşkale Çimento'nun marka değerini araştırma ve geliştirme çalışmaları ile daha da artıracaklarını vurgulayan Başkan Yücelik , şirketimiz Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane, Van ve Bilecik'teki fabrikaları ile önemli bir aktör haline gelirken; Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu, Rize, Bilecik, Bursa, Amasya, İstanbul ve Tokat'taki hazır beton tesislerimiz bulunmaktadır" dedi.
  
Lütfü Yücelik  En Etkili 
İşadamları Listesinde
''BİR BAŞARIYA ÖNDERLİK ETTİ''
Ekonomist Dergisi'nin yaptığı bir diğer araştırmaya göre  ETSO ve Aşkale Çimento Başkanı Lütfü Yücelik "Anadolu'nun En Etkin İşadamları" Listesinde  yer alarak Erzurum'un yüz akı oldu.
 Ekonomist Dergisi, "Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı" araştırması sonucunda,listeye Doğu Anadolu Bölgesi'nden giren tek isim Lütfü Yücelik oldu. Anadolu'nun en etkin iş insanları için Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce ismin belirlendiğini belirten Dergi, 50 kişinin yer aldığı nihai listenin ise araştırma jürisinin titiz çalışmaları sonucunda oluşturulduğunu vurguladı.  Araştırmanın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropollerin dışında kalan 78 ile yönelik yapıldığı bildirdi. Araştırmada, 50 etkili iş insanının, kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerin ekonomisine katkı sunan, istihdam sağlayan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü insanlar arasından seçildiği kaydedildi.
Geçtiğimiz yıl yapılan , "Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı" araştırması listesinin 43. sırasında yer alan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 2015 yılında açıklanan listede 39. sıraya yükseldi. Dergi yaptığı açıklamada Lütfü Yücelik'in bir başarıya önderlik ettiği ifade edilerek, "Anadolu'nun en büyük başarı öykülerinden birine Erzurum Aşkale'de imza attı. İmza sahiplerinin başında ilk günden bu itibaren Lütfü Yücelik bulundu. İşadamı Lütfü Yücelik, Erzurum'da yerel girişimcileri bir araya getirdi ve özelleştirme kapsamındaki Aşkale Çimento'nun alınmasını sağladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.