EKONOMİ Haber Girişi : 23 Haziran 2011 22:09

Ana-Maria , İslamiyeti seçti.

Ana-Maria , İslamiyeti seçti.

24 yaşındaki Romanya uyruklu Ana-Maria  isimli bayan , İslam Dini seçerek Ayla Meryem ismini aldı. Sosyal medya aracılığı (facebook) ile tanıştığı Abdullah ÇAVUŞ isimli genç  ile evlenen Ana-Maria , Çaycuma Müftülüğüne müracaat ederek İhtida Belgesi talebinde bulundu.
Çaycuma ilçemize bağlı Karamusa Köyünde ikamet eden Abdullah ÇAVUŞ (24) , sosyal medya aracılığı ile tanışıp evlendiği Ana-Maria (24) isimli Romanya uyruklu eşi ile Çaycuma Müftülüğüne müracaat ederek ihtida belgesi talebinde bulundu.İlçe Müftülüğünce   20.06.2011  tarihinde İhtida Merasimi yapıldı.

İlçe Müftümüz , Ana-Maria’ya İhtida Belgesi (Müslümanlığa Geçiş Belgesi) verdi, ingilizce dini yayın hediye etti.
 
İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın yönettiği merasime Ana Maria ile birlikte  eşi Abdullah ÇAVUŞ ve  ailesi katıldı.Şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek  islamiyeti seçen Ana-Maria , İslam dinine girmekle mutlulukların en büyüğünü yaşadığını belirtti.
Müftü  DEMİRTAŞ  merasimde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Şu andan  itibaren şehadetinizle ve ikrarınızla İslâma girdiniz, müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun! İslâm üzerine daim olunuz.Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslâma göre, İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teala’nın bağışladığını Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelemektedir. Biliniz ki insanların yanılarak yapacağı günahları ancak Allah affeder. Bunun için ona yalvararak tövbe ve bağış istenerek af dilenilir. O , kullarına çok yakındır. Dualarınızı tövbelerinizi kabul eder. Yaptıklarınızdan dolayı Allah’a karşı sorumlusunuz.İslâm’a giren bir insanın vazifeleri vardır: Yukarıda söylediğimiz şehadeti söylemek, Namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, zenginseniz zekat vermek, gerekiyorsa hacca gitmektir. Bunları yapmakla inşaallah iyi bir müslüman olursunuz. Bu vazifelerin neler olduğunu ve nasıl yapılacaklarını anlatan bir kitap vereceğim size. Allah sizin iyi yolda hayatınızı  kolaylaştırsın.Size, eşinizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum” , dedi.
Oldukça heyecanlı  olduğu gözlenen Ana Maria (Ayla Meryem) yapılan merasim sonrası çok mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Abdullah ile 1  yıldan beri  sosyal medya aracılığı ile  tanışıyorduk.Kendisi çok iyi  İngilizce biliyordu.Tanıştık,birbirimizi sevdik ve anlaştık.Ailemle birlikte Türkiye’ye geldik.Ailelerimiz  de tanıştı. Şubat ayında nişanlandık, 5 Haziran 2011 tarihinde de evlendik.Din olarak Ortodoks Hristiyan idim. Eşime İslam dini hakkında bilgiler sordum.Kitap okumaya başladım.Mahalledeki ezan beni çok heyecanlandırdı.Ezan ile kendimi güvende hissediyordum.İslamın barış dini olması ,sevgi şefkat ve merhameti öncelemesi İslam dinini seçmemde önemli etken oldu.Eşimi ve ailesini çok seviyorum” ,dedi.
 
Ana-Maria ile 5 Haziran 2011 tarihinde evlenen Abdullah ÇAVUŞ eşinin islamı seçmesinden  dolayı mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi: “ Eşim ile çok iyi bir iletişim içerisindeyiz.Kendisi İslam dini hakkında bana çok sorular soruyordu.Ben de ona İslam ile ilgili bilgiler sundum.Bizimle çok iyi anlaşıyor.Annem-babam gelinlerini çok seviyor.Sevdiğim insan ile evlendiğim için çok mutluyum.Dinimizi kabul etmesi ayrıca bizi çok sevindirdi”, dedi.
 
İlçe Müftsüsü Hüseyin DEMİRTAŞ yeni Müslüman Ana-Maria’ya  Kur’an-ı Kerim , İngilizce olarak islamın anlatıldığı bir dizi kitap hediye etti.