Haber Girişi : 15 Temmuz 2016 00:33

AMANNN?MÜDÜR BEY BENDEN KÜSMÜŞ GERİ GİTMİŞ

AMANNN?MÜDÜR BEY BENDEN KÜSMÜŞ GERİ GİTMİŞ
Kültürel yönden on yıllık büyük bir kayıp yaşayan Erzurum'a geçtiğimiz ay, Erzurum'la ve Turizm ile hiç alakası olmayan bir arkadaş gönderilmişti. Bu durumdan da hiçbir vekilimizin haberi yoktu ya da vardı benim haberim yoktu?
Erzurum adına yine kayıp yılların yaşanacağı endişesi, ile yazdık,çizdik elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce tepkimizi koymaya çalıştık.
Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yaparken, geçtiğimiz mayıs ayında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan ve bu ataması da tepkiyle karşılanan "Makina Teknoloji Öğretmeni" kardeşimiz ortamın yatışmasından sonra, sessizce Erzurum'a gelmiş, müdür olarak görevine başlamış, daha sonra "jet hızıyla" Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne "geçici görevle" atanmış. Erzurum gibi, kadim bir kültüre sahip şehrin kültür ve turizm müdürlüğünde yaşanan bu skandal duruma siyasilerin kayıtsız kalması da ayrı bir skandal, hele biriniz bir açıklama yapın Allah aşkına, şaştık kaldık?  
"Makina Teknoloji Öğretmeni" olarak Erzurum Kültür ve Turizm müdürlüğünü gözü kapalı kapan bu arkadaş,  "Turizmi bilmiyorsa sıkıntı yok bilmediklerini biz öğretiriz" diye yazmıştım. Acaba bu sözüme mi alındı, bana mı küstü de geçici görevle geri gitti. Gardaş ne bana küs ne de kimseye o kadar şanslısın ki kimse bir kelime etmedi. Zaten bizden korkma bu güne kadar gösteriden başka bir şey yapmadık. "Kuru kuru kurban olim memlekete" diye bağırdık, geçti gitti.
"Dedim Erzurum ne" dedi "ilimdir" dedim "gidermisen "dedi "yolumdur" ilim yolu doğrudur doğrudur da, demedik ki her gelenin yol uğrağı olsun." Ama oluyor işte, kavşak noktası olmasaydı keşke?
Anladım sen benden küstün geri gittin, Allah'ın seversen yerine Erzurum Kültürünü anlayan,  bilen birini gönder, bak Allah'a ant verdirdim haaa, belli ki gücün yeter, iyi birini yolla?
(Haa bu arada Erzurum için yine müthiş bir icraat var. İlk okulu Erganide, Ortaokulu Maraş'ta,Liseyi Antep'te ,Üniversiteyi Ankara'da okumuş  şair, yazar Sezai Karakoç'un ismi Erzurum Yakutiye'de açılacak 24 derslikli imam hatip lisesine verilecekmiş, Erzurum da adı İmam Hatip Lisesine verilecek adam yok, vay beee?.)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.