GÜNCEL Haber Girişi : 03 Kasım 2010 16:34

Almanya'dan İlk Hac Kafilesi Mukaddes Topraklara Uçtu

Almanya'dan İlk Hac Kafilesi Mukaddes Topraklara Uçtu

Havalimanına erken saatlerde gelen ilk hac kafilesini Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İlhami AYRANCI birlikte uğurladılar. Hacı adaylarını büyük heyecanla mukaddes topraklara uğurlayan aileler ve hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadılar. Düsseldorf havalimanındaki uğurlama töreninde DİTİB yetkilileri toplu dua yaparak hacı adaylarını uğurladı.

Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, "Bu ibadet İslam dünyasının bir araya geldiği kaynaştığı bir ibadet. Aynı Allah'a inanan, Kabe'ye yönelen insanlar bir atmosferi paylaşacak. Peygamberin huzurunda olmak Kabe'de tavaf etmek herkesi heyecanlandırıyor. Hacı adaylarının kendilerini yenilemelerini ve his dünyalarında derinleşmelerini istiyoruz. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık Cidde'den itibaren Diyanet İşlerine bağlanıyoruz. Uzman arkadaşlarımız başlarında olacaklar. Almanya'dan ben bu yıl kendim gitmiyorum. Ülke sorumlumuz dahil 3 ataşe arkadaşımız Almanya hacı adaylarının başlarında olacaklar''dedi. Müşavir Dere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Amerika, Kanada ve Avustralya'dan toplam 10 bin kişinin bu yıl Hac'ca gideceğini kaydetti.

DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir ise, Almanya'dan Düsseldorf ve Stuttgart kentleri olmak üzere iki kafilenin kutsal topraklara hareket ettiğini belirtti. Özdemir, "Bu yıl tüm hacı adayları önce Mekke'de konaklayacak. Son kafile oradan 11 Aralık'ta Almanya'ya dönecek. Hac adaylarımız grup görevlilerine dikkat ve riayet etsinler. Bu talimatlar tecrübeye dayalı talimatlardır. Güzel bir ibadet için görevlileri dinlesinler'' ifadesini kullandı. 22 yıldır bu organizasyon ile uğraştığını ifade eden Özdemir, bu yıl Almanya'dan kutsal topraklara 5 bin 15 hacı adayı, 131 din görevlisi ve 6 DİTİB personelinin gideceğini vurguladı