GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mart 2017 12:16

Almanya Yıldırım'ı da engellemek istemiş

Almanya Yıldırım'ı da engellemek istemiş
Başbakan Yıldırım, Almanya'da yapacağı miting öncesinde son ana kadar kriz çıkarıldığını söyleyerek, "Miting için salonun sigortasını yapan firmanın adamlarını işten attılar" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin programlarını iptal eden Almanya'nın daha önce Başbakan Yıldırım'ın mitingini iptal etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Bilgiyi KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, bizzat verdi. "18 Şubat'ta 8-10 bin kişinin katıldığı, çok coşkulu bir toplantı yaptık ama biz onu kamuoyuna duyurmadık son ana kadar kriz çıkardılar" diyen Yıldırım, "İşte salonun sigortası yoktu, sigorta yaptırdılar, sigorta yapan firmayı tehdit ettiler, firmanın adamlarını işten attılar falan, yani hiç akla, hayale gelmeyen işler yaşandı" dedi. 

AVRUPA DAHA HIZLI HAYIRCI

"Yani bir akıl tutulmasıdır gidiyor" diyen Yıldırım, "İnsanın aklına bunlar da hayır kervanına katıldılar diye geliyor. Hatta içeridekiler bu kadar hızlı kampanya yapamıyorlar" şeklinde konuştu. Avrupa genelindeki Türk siyasetçilere yönelik engellemeri sorulan Yıldırım, "Almanya başta olmak üzere, Hollanda da buna dahil edilebilir, Avusturya zaten pusulayı şaşırmış vaziyette. Salonları kiraya verenleri tehdit ediyorlar, mühürlüyorlar vesaire. Bu gözdağları, bu yıldırmalar bizim oradaki vatandaşların üzerinde hiçbir etki yapmayacağı gibi aksi yönde onların motivasyonunu daha da artıracaktır" şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI GİDEBİLİR

Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanı miting yapacak mı orada?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: Cumhurbaşkanımızın düşüncesi var ama henüz netleşmiş değil. Uygun bir formatta program ayarlanabilirse düşünebilir.   

Kararsızlar yüzde 10'un üzerinde 

 

Yıldırım, bir kesimde kafa karışıklığının sürdüğünü ancak kararsızların birkaç hafta içinde netleşeceğini söyledi. 

Başbakan Yıldırım, anayasa referandumu öncesi kararsızların oranının halen yüksek olduğunu belirtti. Yıldırım, "Kafa karışıklığı faaliyetleri devam ediyor, henüz bitmiş değil. Kararsızların şu anda ne seviyede olduğunu doğrusu bilmiyorum, ama hala yüzde 10'un üzerinde olduğunu düşünüyorum. Yani kararsızların önümüzdeki birkaç hafta içinde, yeterli süre var, karar verecek noktaya geleceklerini tahmin ediyorum" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU ANLATIRSA? 

Başbakan Yıldırım CHP liderini de eleştirdi: Bugün Sayın Kılıçdaroğlu da bana cevap vermiş, ya diyor belediye seçimiyle bunun aynı olduğunu söylüyor diyor Başbakan, gelsin de ona anlatayım diyor. Eğer cumhurbaşkanı-başbakan sistemi gibi anlatacaksa vay halimize. 

Her şeye rağmen anlayışı yok

Kıbrıs'taki müzakere sürecini değerlendiren Başbakan Yıldırım, Rum tarafının en başından beri samimi olmadığına dikkat çekti. Çözüm olmazsa şu anda bir fiili durum olduğunu bunun da dünyanın sonu olmadığını ifade eden Yıldırım,"Her şeye rağmen çözüm, ne pahasına olursa olsun çözüm, gazilerimizin, yani şehitlerimizin ruhunu yaralar" şeklinde konuştu. 

FETÖ bitene kadar ihraçlar sürecek  

Yıldırım "Kamuda yeni bir ihraç kararnamesi olacak mı?" sorusuna "FETÖ ile mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlayıncaya kadar devam edecek" şeklinde cevap verdi. 

Memurlar sözleşmeli olmayacak 

Başbakan, yeni sistem gelince memurların sözleşmeli çalışan haline geleceği yönündeki iddiaları sert şekilde yalanladı. Deniz Baykal'ın da böyle bir ifade kullandığını belirten Yıldırım, "Memur güvencesi anayasada var, herhangi bir değişiklik yok. Bu kadar da yalan-yanlış bilgi verilir mi ya?" dedi.

Gemi bozuk pusulayla karaya oturur 

 

Başbakan Yıldırım: 82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke yönünü belirleyemiyor.

Düzce'de vatandaşlara seslenen Başbakan Yıldırım, "82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke, yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş iş görmüyor. Allah korusun, bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karayaoturur" dedi. Bolu'da da vatandaşlara seslenen Başbakan, Avrupa'da "İkinci Dünya Savaşı'nın siyasi zihniyetinin yansıması olduğunu belirterek  "Almanya açık açık kendi televizyon kanallarında 'hayır' propagandası yapıyor, özgürlük yok" dedi. 

Kılıçdaroğlu kazı çeviriyor

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gafın ardından cahilliği ortaya çıkmasın diye kazı çevirdiğini söyleyen Yıldırım, "Bu sefer, 'Cumhurbaşkanı seçildi bir partiden. Meclis'te çoğunluk başka partiden olursa o zaman ne olacak?' Bu sefer bu tarafa döndü. 

Sen değil miydin 'tek adam olacak' diyen. Demek ki Meclis de var. Tek değil. Esasında bu kadar şeyi söyledikten sonra Kılıçdaroğlu geçen referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını unutmuştu, gidememişti. Bu sefer de gitsin hiç değilse 'evet' versin. Bizim söylediğimizi söylüyor. İşi tamamlasın" diye konuştu. 

 Kaynak Akşam

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.