GÜNCEL Haber Girişi : 01 Eylül 2010 12:16

Almanya Münih / Günzburgta Ramazan

Almanya Münih / Günzburgta Ramazan

GÜNZBURG ULU CAMİİ BAYAN MESCİDİ AÇILIŞ TÖRENİ

Yurtdışında yaşayan dindaş, soydaş ve vatandaşlarımıza yönelik din görevi vermek üzere görevlendirilen Rize merkez vaizesi Zeynep GÜNAYDIN’ın bulunduğu Günzburg Ulu Camiinde bayanların yoğun çalışmaları neticesinde  bayan mescidi inşa edildi. Açılış töreni  Cuma namazının ardından din Görevlisi Naci Uzun’un dualarıyla ve DİTİB cemiyet başkanı Ahmet DEMİRPOLAT ve çok sayıda DİTİB üyesi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Mescitte engelliler için ayrı namaz yeri ve çocuklar için de bir oyun odası yapıldı. Abdesthaneyi de içinde barındıran mescitte bayanlara gündüz Mukabele ve Kuran dersi için bir derslik oluşturulurken,çocukların ve gençlerin de Kuran Eğitimi aldığı mescit,  birçok amaca hizmet ediyor.

Dualarla açılan mescidin yapımında  özellikle bayanların lahmacun satarak, kermes yaparak elde edilen gelirin katkısının çok büyük olduğu ifade edilerek Kadın Kolları Yönetim Kuruluna özellikle teşekkür edildi. Tören mescidin gezilmesi ve çikolata ikramıyla son buldu.
 
MÜNİH/GÜNZBURG ULU CAMİİNDE İFTAR ÇOŞKUSU
Günzburg Ulu Camı cemiyetı yemek salonında ve spor kulübünde iftar yemekleri veriliyor. Pazar günleri aileler, gencler, cocuklar , ve mukabeleye katılanlara özel iftar düzenlendi

Genç kızlar  ve kız çocuklara yönelik  bayan din görevlisi Zeynep Günaydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında gençlerin kaynaşması ve  dini konularda merak ettikleri soruların  cevaplandırılmaya çalışılmıştır.

 
Yurtdışında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin dinlerini korumak için yoğun  çaba sarf ettiklerini ifade eden din görevlisi Zeynep Günaydın Ramazan ayının birlik ve dayanışma içerisinde geçtiğini dile getirdi. İlerleyen zamanlarda Kermes ve Kadir Gecesi Programı düzenleneceğini ve bayramlaşma merasimiyle de Almanya’da bulunan soydaş, dindaş ve vatandaşlarla  buluşulacağını ifade etti.