GÜNCEL Haber Girişi : 26 Eylül 2010 01:21

Alman Karl-Heinz Kelime-İ Şehadet Getirerek Müslüman Oldu

Alman Karl-Heinz Kelime-İ Şehadet Getirerek Müslüman Oldu

Alman uyruklu Hıristiyan(Protestan) dinine mensup Karl-Heinz  Gawlick(Karl Hayns gavlik) Adana  Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istedi.

Kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Karl-Heinz  Gawlick(Karl Hayns gavlik),  İl Müftü Yardımcısı Mustafa TURAN, huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup ‘Yusuf ’ ismini aldı.

 Hristiyanlıktan mutlu olmadığını daima içinde bir boşluk olduğunu söyleyerek İslam dinini araştırmaya başladı. Neticede Müslüman olmaya karar verdi. Türk arkadaşıyla tatil için geldiği Adana da  kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini, Ben protastandım.İslamı araştırdım. Ve Almanya’da bir derneğe gittim.Mekkeyi anlattılar çok hoşuma gitti. Ayrıca tanıştığım Türklerden de çok etkilendim. Ben makine teknisyenim. İslam hakkında bilgilendim Müslümanlar bana çok samimi görünüyorlar Müslüman olduğum için  çok mutluyum.Adanadaki Sabancı merkez camini ziyaret ettim çok hoşuma gitti. Kiliseye girince karanlık ve boğucu bir hava var.Ama camiler çok aydınlıktır. Bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisine Almanca İlmihal ver çeşitli kitaplar hediye edildi.

 Adana Müftü Yardımcısı Mustafa Turan;”Bütün hak dinlerin güzellikleri kendisinde toplanmış  son Hak din İslam’ı tercih ettiği için kendisini tebrik etti. Geçmişi geride bırakıp bundan sonraki hayatında İslâmi kaidelere riayeti ederek yaşamasını tavsiye etti. Ve kendisine hayat boyu başarılar diledi.