GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2009 00:31

Alman Asıllı Carola Josefa(Arzu)Müslüman oldu

Alman Asıllı Carola Josefa(Arzu)Müslüman oldu
Kırşehir nüfusuna kayıtlı Mehmet Ünlü ile evli olan ve Almanya'da yaşayan 40 yaşındaki Carola Josefa isimli kadın,İslam dinine geçmek için il Müftülüğü'ne müracaat etti.
 
Carola Josefa ,İl Müftü Yardımcısı Selahattin ÖZCAN ve Din görevlilerinin katıldığı ihtida töreniyle müslüman oldu.İl Müftü Yardımcısı Selahattin ÖZCAN'ın makamında gerçekleşen İhtida törenine tesettürlü olarak katılan Carola Josefa ,İhtida töreninde Kur'an okunmasıyla birlikte duygulu anlar yaşadı.

 
Yaz tatili için eşinin memleketine gelerek Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçen 40 yaşındaki Carola Josefa,evli olduğu Mehmet Ünlü ve ailesinin yaşantısından çok etkilendiğini ve bu nedenle İslamiyeti seçmeye karar verdiğini söyledi.
 
İl Müftü Yardımcısı Selahattin ÖZCAN tarafından Carola Josefa'ya İslam dini hakkında temel bilgiler verildikten sonra eşi ve çocuğunun yanında Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
 
Tören bitiminde İl Müftü Yardımcısı Selahattin ÖZCAN tarafından Müslüman olan ve adı Canan ÜNLÜ olarak değişen Carola Josefa'ya Kur'anı Kerim ile Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitaplar ve islam ilmihali hediye edildi.