GÜNDEM Haber Girişi : 05 Haziran 2015 00:17

Alkışlar polis ve jandarmaya

Alkışlar polis ve jandarmaya
Erzurum'da Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi öncesinde büyük olaylar çıktı.
Erzurum'da Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi öncesinde büyük olaylar çıktı. Yaklaşık 7 saat süren olaylarda 11'i polis 38 kişi yaralandı. Öfkeli kalabalığı karşı karşıya getirmemek için büyük çaba sarf eden polis ve jandarma olayların daha da büyümesini önledi. 
İSTASYON Meydanı'nda yapılan HDP mitingi öncesinde büyük olaylar çıktı. Miting için Van, Diyarbakır, Erzincan başta olmak üzere çeşitli illerden yaklaşık 5 bin polisin geldiği Erzurum'da olaylar sabah saat 10.00 sıralarında başladı. İstasyon Meydanı önünde toplanan kalabalık, yaklaşık 2 bin HDP'linin bulunduğu miting alanına girmek istedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla HDP'ye miting yaptırmayacağını söyleyen öfkeli kalabalık, polis engeliyle karşılaştı. Polis barikatlarını aşan kalabalık, TOMA'ların sıktığı tazyikli su ve biber gazıyla durduruldu.
ÖTE yandan İstasyon Meydanı'nda çıkan olaylarla, öfkeli kalabalığı etkisiz hale getirmek için polis sık sık biber gazı atmak zorunda kaldı. Bu esnada miting alanına gitmekte olan 3 HDPli kız da olayların ortasında kaldı. Biber gazından etkilenen kızlardan biri sara krizi geçirdi. Genç kıza ilk müdahaleyi polisler yaptı. Emniyet Müdürü Kamil Karabörk olayları yerinde takip ederken, Vali Altıparmak'ta olayların devam ettiği esnada sağduyu çağrısı yaptı. Sabah başlayan ve akşama kadar devam eden olaylarda  11'i polis 38 kişi yaralandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.