EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2011 15:29

Alanyada Tasavvuf Musikisi Konseri Büyüledi

Alanyada Tasavvuf Musikisi Konseri Büyüledi

TASAVVUF MUSİKİSİ KONSERİ BÜYÜLEDİ

Alanya İlçe Müftülüğü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyayı teşriflerinin 1440. yıl dönümünde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini 20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 20.30’da Bera Alanya Oteli Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Fatih KOCA ve ekibi tarafından icra edilen Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Fatih KOCA ve Ekibi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tasavvuf Musikisi konseri verdi.

Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Merkez Salur Camii İmam-Hatibi Nurettin PAK’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi BAŞPINAR konuşmasında, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in her konuda bize en güzel örnek olduğunu belirtti. Günümüzde toplumumuzda ve dünyada şiddetin ön plana çıkıyor olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl Kutlu Doğum Haftasında merhamet konusunu işlediğini söyledi.  Rahman ve Rahim olan Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in rahmet toplumunun yeniden inşasında en güzel örnek olduğunu “ ifade etti.

Tek bölümden oluşan konserde Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Fatih KOCA birbirinden güzel ilahiler ve kasideler seslendirdi. Katılımcıların huzur dolu dakikalar geçirdiği konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Peygamber Efendimiz için yazılan kasideler okunurken, konuklarında eşlik etmesiyle salon Salât ve Selamlara doydu bir nebze de olsa adeta Asr-ı Saadete götürdü.

İlçe Kaymakamı Hulusi DOĞAN, Emniyet Müdürü Erkan DUR, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim AYDOĞAN, İlçe Müftüleri, Belde Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konser sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Fatih KOCA ve ekibine Kaymakam tarafından çiçek verildi.

 

Haber: Abdullah SELBİ

Alanya İlçe Müftülüğü-V.H.K.İ.