ERZURUM Haber Girişi : 08 Kasım 2015 23:14

Akdağ'dan ETSO'ya ziyaret

Akdağ'dan ETSO'ya ziyaret
Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, 1 Kasım seçimleriyle ilgili il genelinde sürdürdüğü teşekkür ziyaretleri kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.
Bir dönem aradan sonra yeniden milletvekili seçilen Prof. Dr. Akdağ, ETSO'da Meclis Başkanı Saim Özakalın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Prof. Dr. Akdağ daha sonra Meclis Salonu'nda ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Meclis salonundaki toplantıda ilk olarak konuşan Özakalın, 1 Kasım seçim sonuçlarının bütün ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye'nin son dönemde iki kez seçim atmosferi yaşadığını hatırlatan Meclis Başkanı Özakalın, yeni oluşturulacak hükümette Prof. Dr. Akdağ'ı yeniden kabinede görmeyi arzu ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Akdağ'ın, Erzurum'la ilgili her konuda elini taşın altına soktuğunu ifade eden Özakalın, "Üniversite kurma çalışmalarımız başta olmak üzere Odamızın yürüttüğü, şehrimiz adına yaptığımız her çalışmada kendisinin desteğini yanımızda gördük. İnşallah yeni dönemde de hükümette hak ettiği bir konumda olacak ve şehrimizin ekonomisini, ticaretini, kalkınmasını ilgilendiren her konuda desteklerini sürdürecektir" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ da, partisinin 1 Kasım seçimlerinde aldığı sonuçların ülkeye rahat bir nefes aldırdığını belirterek, kendilerine destek veren Erzurum halkına teşekkür etti. Anketlerin aksine, seçim çalışmaları sırasında kendilerine olan teveccühü hissettiklerini vurgulayan Akdağ, seçim sürecinde yaptıkları çalışmaları ETSO üyeleriyle paylaştı. Konuşmasında, terör örgütünün ülkeye yaşattığı sıkıntılardan söz eden Prof. Dr. Akdağ, "Artık bu sıkıntıların son bulması gerekiyor. Bunun için gerek hükümetin, gerekse Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çabaları sürüyor. Son dönemde yapılan operasyonlarla terör örgütünün beli kırıldı. İnşallah en kısa zamanda bu eli kanlı örgütün insanlarımıza yaşattığı sıkıntılar son bulacak" dedi.
Kabinede olsa da, olmasa da Erzurum'a hizmet etmek için gerekli iradeye ve siyasi güce sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akdağ şunları söyledi; "Bu anlamda bir sıkıntımız yok. Erzurum'a getirilecek yeni teşvikler dahil, ne olacaksa, hangi bakanlıkta ne yapılacaksa, kimden ne talep edilecekse Allah'ın izniyle bunların hepsine gücümüz yeter."
Erzurum'da, öncelikli olarak ziyaret ettiği yerlerin başında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın geldiğini anlatan Prof. Dr. Akdağ, bölgedeki yatırım ortamını iyileştirmek, güvenlik ve huzur ortamını sağlamak ve üretimin altyapısını oluşturmanın hükümetin işi olduğunu kaydederek, sonrasında da istihdam ve üretimi artırma noktasında iş adamları ve müteşebbislere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Etiketler : akdağ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.