SİYASET Haber Girişi : 03 Kasım 2015 12:18

AKDAĞ 1 KASIM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

AKDAĞ 1 KASIM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
"MİLLET BİZİM BEKLEDİĞİMİZ ÜZERİNDE TEVECCÜH GÖSTERDİ"
Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, katıldığı televizyon programında 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.
Erzurum'da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen TV'de Deniz Gez'in moderatörlüğünü yaptığı Farklı Bakış programına katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, seçim sonrası ilk değerlendimesini yaptı. İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen'in sorularını yanıtlayan Akdağ alınan sonuçların kendilerini de şaşırttığını ifade etti.
Akdağ, "Millet bizim beklediğimiz üzerinde teveccüh gösterdi. Erzurum'da vatandaşla karşı karşıyaydım. Erzurum'a bakarsak beklerdim. Ama elimizdeki hiçbir anket bu kadar yüksek göstermedi. Demek ki kararsız görünen vatandaşlarımız AK Partiye vermek üzere olan seçmenlerdi. PKK baskısı olan vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerde anketlerden doğru sonuçların gelmeyeceğini düşünmek lazım. Nitekim biz ilçelerde çalışırken de bunu görüyorduk. Kulağımıza gelip desteklediklerini söylüyorlardı. Şükürler olsun alınan sonuçlar bizleri çok mutlu etti" dedi.

"MHP'NİN KAYBININ ASIL NEDENİ SEÇİM HÜKÜMETİ TAVRI"
Akdağ, AK Parti'nin bu kadar yüksek oy almasını ise muhalefet partilerinin kurduğu ittifaka bağladı. Akdağ, MHP'nin oy kaybını değerlendirerek şunları söyledi:
"Son 4 ayda güçlü terör operasyonu yoğunlaşmıştı. Vatandaş endişesini üzerinden attı. Vatandaş istikrardan güçlü hükümetten yana olduğunu gösterdi. Paralel örgütü, MHP'si HDP'si birlikte hareket edince millet bunu iyi değerlendirdi. Nasıl oluyor da birbirlerine benzemeden AK Parti için Erdoğan için birleştiler diye sordu. MHP'nin oy kaybı beklenen bir tabloydu. Bahçeli'nin hayırcı tavrının biraz etkisi var. Ama bence asıl neden terörle mücadelede devlet bu kadar çaba sarf ederken elini taşın altına koymamasıdır. Bu tutum MHP'nin genine aykırıydı. Bir seçim hükümeti kuruluyor, burada her partinin yer alması gerekiyor ve ülkede terörle amansız bir mücadele veriliyor. E sen nerdesin. Ne zaman geleceksin. Bahçeli en çok burada kaybetti. Seçimden sonra büyük bir yenilgiye uğramasına rağmen konuşmasında çok ağır suçlamalar var. Bu ruh hali. Diktatör olarak ifade ettiğinin karşısında bundan öncede defalarca yenilmesine rağmen genel başkanlığa devam etmekte. Memleketini düşünerek AK Partiye oy veren ülkücü milyonlar buna razı olmazlar. Şuan MHP'ye oy verenlerde razı olmazlar. Aynı tutum Kılıçdaroğlu'nda da var."

"CHP'NİN GENLERİNDE ARIZA VAR"
CHP'nin seçim sonuçlarını da değerlendiren Akdağ, Muharrem İnce'nin seçim öncesi söylediklerini hatırlatarak, "Bu şekilde siyaset yapılmaz" dedi. Akdağ, "Muharrem İnce'nin bir videosuna rastladım. AK Parti yüzde 49 alırsa ben gider kitap okurum, tavuk beslerim diyor. Böyle düşünürseniz olmaz. Bir köşe yazarının bu sabah yazısını okudum paralel medyadan, millet bilmez diyerek dalga geçiyor. Bunlar yenilmeye mahkumlar. CHP'nin neden başarısız olduğunu meşhur piyanist Fazıl Say anlatıyor. Biz bu insanları aydınlatmaya çalışıyoruz, anlamıyorlar, biz kendimizi aydınlatalım diyor. Böyle olmaz. Milletin iradesi diyoruz ya buna inanacaksınız. Bu toprağı onlar sahiplenmiş. Ben aydın oldum okudum bunlar ne anlarmış derseniz olmaz. CHP'nin genlerinde böyle bir arıza var. Milletle kavga ederek iktidara gelinmez. Millet kime çok oy vermişse eyvallah diyeceksin. Kendilerinde kusur aramadılar hep millette kusur aradılar" dedi.

"BİZ KAYBETTİĞİMİZ OYLARI ALDIK"
Akdağ, 'Millet sandıkta koalisyon mu yaptı' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Millet koalisyon yaptı demek için o kişilerin AK Partiye daha önce hiç oy vermemiş kişiler olması gerekir. Anketler insanların yüzde 70'inin AK Parti'ye oy verebileceklerini gösteriyor. Bizden karşı tarafa gitmiş olan oylar AK Partiye döndü. Onlar AK Partinin oylarıdır. AK Partinin kendisine çeki düzen vermesiyle oyları aldık. Sayı olarak artırdık oran olarak 2011'i aldık. İnşallah huzurlu bir dönem geçirelim arzu ettiğimiz gibi huzurlu bir ortam geçirelim AK Partinin oyları daha da artar. Bir takım insanlar HDP'ye emanet oylar vermişti. Ama emanet oy bu kadar olur. AK Parti kendi oylarını geri aldı."
HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın seçim günü milletvekili adayı Seher Akçayır'a attığı tweeti bugün kendi hesabında paylaşan ve 'Seher vakti geçti Erzurum'da güneş doğdu' diye yazan Akdağ, "Taşı gediğine koymak gerekti" dedi.

ALİYA'NIN VASİYETİNİ OKUDU
Programın sonunda Aliya İzzetbegovic'in, 'İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önüne hesap verecektir' vasiyetini okuyan Akdağ, Erzurum halkına ve Türkiye'ye teşekkür etti.
Etiketler : recep akdağ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.