KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 06 Mart 2016 21:51

Akçayır, Erzurum'u dünya ile buluşturuyor

Akçayır, Erzurum'u dünya ile buluşturuyor
TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü, Yaylaların Avazı ile türküseverlerin gönlünde taht kurdu...
H. İbrahim KELEŞ'in haberi 

TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü Aşık Reyhani Stüdyoları'nda hazırlanan ve 15 günde bir TRT ekranlarında canlı olarak yayımlanan "Yaylaların Avazı" programı, yurtiçinde ve yurtdışında en çok beğenilen müzik şöleninden biri oldu. TRT'nin sevilen usta sanatçısı Nurullah Akçayır'ın hazırlayıp sunduğu, Ahmet Erge'nin yönetmenliğini ve Aslı Yıldız'ın da yapımcılığını üstlendiği "Yaylaların Avazı" programı, geçen cuma günü yine türküseverleri ekran başına kilitledi. Son haftalarda ülkemizin uğradığı menfur saldırılar ve yüreklerimizi dağlayan şehitlerimiz yüzünden, Yaylaların Avazı'nda hüzünlü türkülere ve kahramanlık eserlerimize yer verildi. Seçilen parçalar ve sanatçıların ustaca yorumları, stüdyadaki seyircilere de çok duygusal anlar yaşattı.
Programın konukları ise, Erzurumlu usta sanatçı Mükerrem Kemertaş'ın oğlu, en az babası kadar başarılı isim olan Tuncay Kemertaş ve genç hanım sanatçıların en sevilen isimlerinden Özgür Eren'di. Seyirciler arasında da yüzlerce davetlinin yanısıra, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, başyazarımız ve Anadolu Medya Birliği Başkanı Mehmet Şener, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden ünlü kardiyolog Fuat Gündoğdu vardı. 
Anadolu Medya Birliği, Türk Halk Müziğine yaptığı katkı ve bölge kültürünü geniş kitlelerle buluşturması nedeniyle, başta TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT Bölge Müdürvekili Ayça Alemdar, sevilen usta sanatçı Nurullah Akçayır ve Yaylaların Avazı programının yapımcısı ve yönetmenine, hizmetlerinden ötürü birer plaket sundu. Bölge müdürvekilliği görevine atanmasından itibaren, özverili çalışmalarıyla geniş kitlelerin dikkatini çeken Ayça Alemdar, Yaylaların Avazı programının bu denli başarıyla icra edilmesinde de en büyük paya sahip isimlerden biri...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.