SİYASET Haber Girişi : 08 Haziran 2015 02:16

AK Parti birinci HDP sürpriz yaptı

AK Parti birinci  HDP sürpriz yaptı
AK Parti ve MHP'nin oy kaybettiği kentte HDP sürpriz yaptı. Yaklaşık 411 bin kişinin oy kullandığı seçimler sonucunda AK Parti 4, MHP 1 ve HDP 1 milletvekilini Erzurum'dan Ankara'ya gönderdi.
ERZURUM'DA sandıktan 3 partili bir temsil çıktı. Yaklaşık 411 bin kişinin oy kullandığı seçimler sonucunda AK Parti 4, MHP 1 ve HDP 1 milletvekilini Erzurum'dan Ankara'ya gönderdi. AK Parti'den Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, MHP'den Prof. Dr. Kamil Aydın, HDP'den ise Zehra Akçınar, 25. Dönem'de Erzurum Milletvekili olma hakkını elde eden isimler oldu.
KESİN olmayan sonuçlara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yüzde 52'yle Erzurum'da seçimi birinci olarak tamamladı. Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 23.37 ile ikinci parti olurken Seçimin sürprizi ise Halkların Demokratik Partisi HDP'den geldi. Türkiye genelinde yüzde 12.84'le barajı aşmayı başaran HDP, Erzurum'da da yüzde 17.71'le üçüncü parti olurken Seher Akçınar Bayar'ı Ankara'ya milletvekili olarak gönderdi.
Etiketler : akp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.