GÜNDEM Haber Girişi : 05 Kasım 2013 07:38

AK Parti anket çalışmalarına başlıyor

AK Parti anket  çalışmalarına başlıyor

AK Parti’nin Kızılcahamam’da yaptığı iki günlük kampta, belediye başkan adaylarının tespit edilmesi için yeniden anket yapılması kararı alındı.AK Parti’nin üst düzey yöneticileri, 16 büyükşehir için 15 gün içerisinde en az 4, ilçeler için ise ay sonuna kadar 6-7 ayrı anket yapılmasının kararlaştırıldığını kampa katılan milletvekillerine ilettiler. Anketörlerin bugünden itibaren 16 büyükşehirde anket çalışmalarına başlayacağı öğrenildi. 

AK Parti, temayül yoklamalarının ardından yeniden anket çalışmasına yöneldi. İki günlük Kızılcahamam kampında aday belirleme süreciyle ilgili olarak milletvekillerine yapılan sunumda, izlenilecek yol haritası hakkında da bilgiler verildi. Buna göre Ak Parti, temayül yoklamasının yapıldığı aralarında Erzurum’un da bulunduğu 16 büyükşehirde yeni bir anket çalışması başlatıyor. Parti, büyükşehir belediyesi başkan adayının belirlenmesi için önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde en az 4 ayrı anket yapma kararı aldı. İlçe ve belde belediye başkanları için ise ay sonuna kadar 6 ya da 7 anket yapılacağı bildirildi.

Yapılacak anketlerin ardından başkan adayları da netlik kazanacak ve adayların açıklanmasına da başlanacak.

AK Parti’ye yakın kaynaklar, büyükşehir adaylarının 20 Kasım’a kadar açıklanmasının beklendiğini, ilçe ve beldeler için de sürecin Aralık’ın ilk haftasını bulabileceğini öne sürdüler.

Palandöken Haber Merkezi