EKONOMİ Haber Girişi : 24 Nisan 2009 00:50

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosundan Gezi Programı

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosundan Gezi Programı

Rize Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu görevlileri vaaz ve irşadda bulundukları hanım ve Kuran kursu talebelerini Trabzon Uzungöl?e pikniğe götürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, günümüz toplumunda yozlaştırılmaya çalışılan aile kavramını yeniden sağlamlaştırmak, aile içi problemlere çözümler bulmak, özellikle hanımları dini, sosyal ve kültürel konularda eğitmek maksadıyla kurulan Aile İrşad ve Rehberlik Büroları, hizmetlerini sadece cami içi değil dışında da sürdürüyor.

Bu amaçla hareket eden Rize Müftülüğü Aile İrşad Bürosu Din Hizmetleri uzmanı Sibel ÖĞÜT, Vaizeler Sümeyra AVCI, Mine TAŞ, Zeynep GÜNAYDIN vaaz ve irşadda bulundukları cami, mescit ve Kuran kurslarındaki bayanlarla samimiyeti arttırmak için Trabzon Uzungöl?e gezi ve piknik tertiplediler. Bu pikniğe Kuran kursu hocaları ve talebeleri de iştirak ettiler.
 
Geziye destek vermek amacıyla İl Müftüsü İlyas SERENLİ?nin Ailesi, İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA ve Ailesi, Personel Şube Müdürü Erol ALKAN?ın Ailesi, Kuran Kursları Müdür Vekili Naci ÇAKMAKÇI ve Ailesi,de katıldılar.

Yemekten önce gölün etrafını dolaşan hanımlar, Rizeli olmalarına rağmen ilk kez buraya geldiklerini, geziden çok keyif aldıklarını belirttiler. Sıcak ve samimi bir ortamda yapılan piknik Kuran kursu talebelerinin oyunlarıyla devam etti.

Hava muhalefeti nedeniyle erken bitirilen Uzungöl gezisi ni değerlendiren öğrenciler ;Düzenlenen Gezinin zihinlerinde bir anı olarak yer almaya devam edeceğini belirttiler.
 
Bizlerde Diyanet Haber Ekibi olarak Rize Müftülüğünün düzenlemiş olduğu bu etkinliğe bizzat katılarak iştirakçilerin memnuniyetlerini dile getiriken görüşlerini aldığımız İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA bu gibi etkinliklerin devam edeceğini her zaman Aile İrşad ve Rehberlik Büromuzun faaliyetlerine katkıda bulunacaklarını ifade etti.