EKONOMİ Haber Girişi : 24 Eylül 2011 00:27

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Konferans Düzenledi

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Konferans Düzenledi

Kocaeli İl Müftülüğü bünyesinde kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Görevlisi Din Hizmetleri Uzmanı Sn. Aysel DEMİRCİ Darıca Müftülüğü konferans salonunda din görevlilerine konferans verdi. Konferansta genel olarak şu hususlar üzerinde duruldu:

K

 

ocaeli Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, insanın mutluğu ve huzurunu esas alan dinimizin aileye verdiği değerin anlatılması ve aile değerlerinin yaşatılması, töre ve namus cinayeti, aile içi şiddet, kadına karşı ayrımcılık vb. hususlarda halk arasında yerleşmiş bulunan yanlış dini kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla hizmet vermektedir

Aile sorunları konusunda kendilerine yardımcı olunması için müftülüklerimize müracaat eden vatandaşlarımız dini yönden aydınlatılırken, onlara bid’at ve hurafelerden uzak, sağlıklı, doğru ve yerinde dini bilgi verilmekte ve gerekli durumlarda diğer ilgili merci ve uzmanlara yönlendirilmektedir.
Bu hizmetler telefon ile olabileceği gibi yüz yüze görüşmelerle de yürütülmektedir.


Büromuz, bunların yanında dinimizin aileye verdiği önem, aile değerlerinin yaşatılması, töre ve namus cinayeti, aile içi şiddet, kadına karşı ayrımcılık vb. konularda hem görevlilerimize hem de halkımıza yönelik konferans ve seminerler düzenlemektedir.
Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunda 3 bay ve 2 bayan olmak üzere beş kişi görev yapmaktadır.
Konferansın sonunda soru-cevap kısmına geçildi. Bay ve bayan din görevlilerimiz tarafından Din Hizmetleri Uzmanı Sn. Aysel DEMİRCİ’ye konuyla ilgi sorular soruldu. Sn Uzman’ın içten ve samimi yanıtlar verdiği gözlendi.

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Din Hizmetleri Uzmanı Sn. Aysel DEMİRCİ Hanımefendiye teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz