EKONOMİ Haber Girişi : 30 Ocak 2011 20:06

Aile Bürosundan Adanalı Kadınlara Tarihi Etkinlik

Aile Bürosundan Adanalı Kadınlara Tarihi Etkinlik

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından yapılan organizasyonla, AİRB İl ve ilçe bayan görevlileri tarafından,  Her Cuma farklı mahallelerde Kuran eğitimi alan bayanlara ve dışarıdan katılmak isteyen kadınlara yönelik, Tarihi Ulu Camiinde Cemaatle namaz kılma eğitimi, Ramazanoğlu Medresesinde Aileye yönelik Konferans ve tarihi Ulu Camii, Ramazanoğlu Medresesi ve Konağını gezi proğramı düzenlenmekte.
Aile İrşat ve Rehberlik Bürosundan sorumlu Müftü Yardımcısı Saliha BİLGİÇ bu çalışma hakkında şunları söyledi:  “Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu olarak kadınların tarihi ve kültürel yönden eğitilmesine de önem veriyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda sürekliliğe mümkün olduğunca özen gösteriyoruz ki, hem daha geniş alana ulaşalım hem de görevlilerimizin hepsini aktivite edelim. Her hafta burada böyle bir proğram yapmamızın sebebi, programımıza katılan hanımları, hem cemaatle namaz konusunda bilgilendirmek ve Cumaya katılımlarını sağlayarak bu konuda eğitmek, hem hazır buraya gelmişken ve bu tarihi mekânlarda konferans vereceğimiz yapı da varken, onları aileye yönelik konularda eğitmek, hemde özellikle, Osmanlı dönemine ait Ramazanoğullarının yapmış olduğu bu tarihi dokuya ayak basmak, bir nebzede olsun tarihi teneffüs etmek. Adana’da yaşayıp da yıllarca buraya hiç uğramamış kadınlarımızı burada tarihle buluşturmak. Evet tabiri caizse bir taşla üç kuş vurmak .”

 Saliha Bilgiç sözlerine şöyle devam etti:

“Adanada yaşayan Hanımlara Ulu Camii, Medreseyi, Konağı gezdirerek Adana’nın göbeğindeki bu değerli, tarihi yerleri işaret edebilirsek ümit ediyorum, onlarda çocuklarını, çevrelerini bu tarihi mekâna yönlendireceklerdir. Nitekim en kısa zamanda çocuklarımla, arkadaşlarımla, misafirimle geleceğim diyenler oluyor. Bu da inşallah çalışmamızı bizim görmediğimiz kişilere ulaştıracak. Bu etkinliğimiz k.kursu öğreticileri için de öğrencilerine yönelik tarihi bir etkinliğin yapılmasına sebeb oluyor. Hem öğreticilerimiz hem hanımlar tarafından takdir ve beğeni ile karşılanıyor. Kimi hanımlar “ 50 yıldır burada yaşıyorum ama buraya hiç gelmemiştim”.”Adana’da doğup, büyüdüm, bu yaşıma kadar hiç bu tarihi yerleri gezmemiştim”. “ Bu programı hazırlayan ve emeği geçen herkesten Allah Razı olsun” diyerek duygularını ve beğenilerini iletilyorlar. Bu dualar ve güzel sözler bizi motive ediyor ve Aile İrşat  ve Rehberlik Bürosu olarak daha faydalı, eğitici neler yapabilirize yönlendiriyor. “dedi