EKONOMİ Haber Girişi : 27 Nisan 2011 17:46

AHLATTA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

AHLATTA  KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Bitlis’n Ahlat ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Ahlatta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Ahlat ilçe müftülüğü tarafından 17.04.2011 tarihinde Selçuklu kültür merkezinde düzenlenen konferans büyük ilgi gördü. İlçe kaymakamı Osman Dölek, belediye başkanıA.Mumtaz Çoban, İl müftüsü İmran Kılıç, sütçü imam ünversitesi ilahiyat fakultesi dekanıProf. Dr. İdris Şengül, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından kur’an-ı kerim ve ilahiler okundu.

Açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü zahit Demirel, kalplerdeki peygamber sevgisi ancak bu coşkuyu oluşturabileceğini, sevgi merhamet ve hoşgörünün peygamberimizden bizlere kalan en önemli mirastır. Bunları dilimize ve kalbimize nakşetmemiz gerektiğini söyleyen Demirel, sevgisiz, merhametsiz ve hoşgörüsüz bir insanın kimseye faydası olmayacağını söyledi. Günü anlamını belirten konuşmayı yapan il müftüsü İmran Kılıç, kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle konuştu; o yüce peygamber gerçekten her şey için, canlılar için cansızlar için, hayvanlar için tüm insanlar için çok merhametliydi. Acaba her şeye merhametli olan bu yüce resul gelmemiş olsaydı halimiz nice olurdu. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır diye konuştu.daha sonra S.İ.Ü. ilahiyat fakültesi dekanı prof. Dr. İdris Şengül  Hz peygamber ve merhamet eğitimi konulu konferansı verdi.  Konferansın sonunda müftülükçe yapılan  şiir, mektup, kompozisyon, hutbe ve kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Ayrıca ahlat müftülüğü 20.04.2011 tarihinde Selçuklu kültür merkezinde kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında tasavvuf musikisi programı düzenledi. Yoğun ilgi gören program  dinleyenleri büyüledi.  Programda konuşan ilçe müftüsü zahit Demirel, bu gecenin farklı bir gece olduğunu ve  bu gecenin mevlit gecesi, bu gecenin salavat gecesi bu gecenin dua gecesi olduğunu belirtikten sonra  kutlu doğum haftasında bu yıl ilk defa Ahlat Müftülüğü olarak tasavvuf musikisi korosunu oluşturduklarını söyledi. Yoğun ilgiden dolayı gelenlere ve korudaki din görevlilere ederek konuşmasını bitirdi.

Ardından Ahlat merkez görevlilerinden oluşan koru, Nimetullah Alptekin eşliğinde birbirinden güzel ilahiler seslendirdi