HABERDE İNSAN Haber Girişi : 25 Eylül 2023 11:03

Ahilik Haftası’na tatlı kutlama

Ahilik Haftası’na tatlı kutlama
Erzurum’un en eski ve köklü çarşılarından birisi olan Bakırcılar, aynı zamanda sayıları hızla azalan birçok kadim mesleğe de mekan olan bir yer.

Ahilik Haftası nedeniyle engelli vatandaşlar, Bakırcılar Çarşısı’nda birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefleyen bir etkinlik düzenlendi.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri evlerinde yapılan lokma tatlısını esnafa dağıtarak gönüllerini kazanmaya çalıştılar, onların Ahilik Haftasını kutladılar.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleş, özünde irfan, ilim, bilgi ve öğrenme esasları bulunan ahilik kültürünün yaşanmasına katkıda bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Üyelerimizle birlikte Erzurum’un en eski çarşılarından birisi olan Bakırcılar'da hem esnafımızla selamlaşmak hem de onların Ahilik Haftası’nı kutlamak için evlerimizde yaptığımız lokma tatlısını ikram ettik. Burada ayakta durmaya çalışan ve birçoğu mesleklerinin son temsilcisi olan esnaf arkadaşlarımızın gönlünü almak istedik” dedi.

Yapılan lokma tatlılarını Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan tüm esnafa ve müşterilere ikram eden Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, benzeri aktivelerinin devam edeceğini belirttiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.