ERZURUM Haber Girişi : 20 Aralık 2016 00:36

Ah bu sevdan olmasa!

Ah bu sevdan olmasa!
Yakıt tüketimi iki kat arttı
Yakıt tüketimi iki kat arttı

Yakıt masrafının geçen kışlara göre bu kış daha fazla olmasıyla zor duruma düşen dar gelirli 
vatandaşlar, "ısınmak için kazancımızın hatırı sayılır bir kısmını yakacağa vermek zorundayız, bundan tasarruf etme gibi bir şansımız yok, sağlığımızdan olma riskini göze almaktansa, paramızı yakmaya devam edeceğiz" diye dert yanmakta. 

Oksijen değil, zehir soluyoruz

Ayrı bir dert olarak görünen hava kirliliği de Erzurumluya sıkıntı vermeye devam ediyor. 
Kalitesiz kömürlerin yakılması ve rüzgârın yeterli olmaması  nedeniyle özellikle şehir merkezinde yaşanan hava kirliliği yaşlı ve çocukların sağlığını tehdit eder hale geldi. Akşam saatlerinde nefes almanın bile zorlaştığı şehir merkezinde çocukların ve yaşlıların mecbur kalmadıkça dışarı çakmamaları şimdilik tek çare olarak gözüküyor.

Asıl zorluğu çocuklar çekiyor

Termometrelerin eksi 33'leri gösterdiği Erzurum'da dışarıda çalışmak zorunda olanları ve erken saatlerde okul yoluna düşen çocukları da olumsuz yönde etkiliyor. Dışarıda çalışmak zorunda olanlar zaman zaman yaktıkları ateşle ısınmaya çalışırken bu konuda en çok etkilenenler pazarcılar ise işlerinin düşmesinden şikayetçi. 

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.