EKONOMİ Haber Girişi : 12 Kasım 2010 10:46

Ağrı Tutak Merkez Camii'nin Tadilatı Tamamlandı.

Ağrı Tutak Merkez Camii'nin Tadilatı Tamamlandı.

Ağrı Tutak Merkez Cami’inde bir ay önce başlayan kapsamlı tadilat tamamlanarak cami sade bir törenle hizmete açıldı.

Cami açılışına İlçe Belediye Başkanı Bülent Osman OSMANAĞAOĞLU,  İlçe Müftüsü Naci ÇAKMAKÇI  din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılışta kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü ÇAKMAKÇI, “ Kim Allah rızası için mescit yaparsa, Allah, benzerini onun için cennet’te inşa eder.”  hadis-i şerifini hatırlatarak, bugün burada kısa bir zaman içerisinde böyle güzel bir eserin  gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz dedi. ÇAKMAKÇI, bir ay gibi bir zaman içerisinde Merkez Caminin ses, elektrik, ısıtma sistemlerinin yenilendiğini, çini ve tezhibinin tamamlandığını belirtip, bu kapsamlı tadilatın bütün masraflarını Belediye imkanları ile karşılayan İlçe Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. dedi.
 

İlçe Belediye Başkanı OSMANAĞAOĞLU ise, 1957 yılında yapılan Merkez Camii’nin çeşitli tadilatlardan geçtiğini belirtip, bugün Belediyemiz imkanlarını kullanarak camimizde kapsamlı bir tadilat yaptık.
 
Bizler Belediye olarak böyle güzel bir faaliyetin içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe Müftülüğümüz ile yaptığımız istişare neticesinde Merkez Camimizin örnek olacak tadilatını gerçekleştirdik. Halkımız için hayırlı olsun dedi.
 
 Vatandaşların açılışa ilgisi yoğun olurken, tadilattan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.