EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ağustos 2010 05:32

Ağrı Patnos da Kuran-ı Kerim hediye kampanyası

Ağrı Patnos da Kuran-ı Kerim hediye kampanyası

Dernek, kampanya çerçevesinde, ilçede bulunan tüm kurum ve kuruluşlar ile merkez ve köy camilerine Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı mealli Kur'an-ı Kerim takdim etti.

Patnos Din Görevlileri Derneği Başkanı Orhan Taşdemir, başkan yardımcıları Muhsin İnan ve Nazif Katılmış ile birlikte tüm kurumları ve camileri gezerek 450 adet mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti. Kur'an-ı Kerim'leri teslim alan kurum amirleri ve din görevlileri, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Dernek ayrıca, ilçede çalışan basın mensuplarına da Kur'an-ı Kerim hediye etmeyi unutmadı.

Dernek Başkanı Orhan Taşdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2010 yılının 'Kur'an Yılı' ilan edilmesi münasebetiyle dernek olarak bu organizasyona katkı sağlamak için ilçede Kur'an hediye etme kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Geçen sene de böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Taşdemir, bu yıl daha kapsamlı olarak 450 adet Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini vurguladı. Taşdemir, İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği yarışma ve diğer etkinliklerin ödül törenlerinde de dernek olarak katkı sağladıklarını da belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in insanları dosdoğru yola yönelttiğinin altını çizen Başkan Taşdemir, ''Kur'an, ilahi bir rehber, insanı doğru yola sevkeden ilahi bir kılavuz ve mucize bir kitaptır.'' şeklinde konuştu.

Taşdemir, Kur'an'ı sadece okumakla yetinmemek gerektiğinin altını çizerek, O'nun ilahi bir tebliğ olduğunu ve insanların O'nu okuyup üzerinde düşüncelere ve tefekkürlere dalmaları için gönderildiğini sözlerine ekledi.