EKONOMİ Haber Girişi : 13 Ekim 2010 16:12

Ağrı Hamur ilçesi Kaçmaz Köyünde Yeni Cami İnşaatı temeli atıldı

Ağrı Hamur ilçesi  Kaçmaz Köyünde Yeni Cami İnşaatı temeli atıldı

Ağrının Hamur İlçesi Kaçmaz Köyünde Yeni Cami İnşaatı temeli atıldı. Temel atma merasimine Ağrı İl Müftü Vekili Orhan TOSUN, Hamur İlçesi Belediye Başkanı İsmet Aslan, Kurum Amirleri Davetliler ve Köy halkı katıldı.

Temel Atma töreninde Hamur İlçe Müftüsü Abdullah EROĞLU ve İl Müftü Vekili Orhan TOSUN birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Caminin tüm Müslümanların olduğu gibi Kaçmaz Köyü halkının birlik ve beraberliğine önemli katkılar sağlayacağı, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda cami inşaatının kısa bir sürede tamamlanacağı ifade edildi. Ayrıca İlçe Müftüsü Abdullah EROĞLU Cami inşaatı hakkında bilgi verdi. Buna göre Kaçmaz Köyü Camii inşaatının 260 m2 alan üzerine; Birinci katı taziye evi, tuvalet, şadırvan, gasil hane, ikinci katının ise 400 kişi kapasiteli cami olacak şekilde Kubbeli ve minareli olarak inşa edileceğini ifade etti. 

Yapılan konuşmalarda Cami inşaatının Kaçmaz Köyü halkı tarafından ve yardım severler tarafından yapılacağını, il ve ilçe müftülüklerinin destek olacakları ifade edildi. İlçe Vaizi M. Sadık KILIÇ’ın yaptığı dua ile birlikte temel atıldıktan sonra Kaçmaz Köy Halkı tarafından yemek ikram edildi. Kaçmaz Köy Halkı, mevcut camilerinin çok küçük olduğunu, 154 hanelik köyleri için yeni bir camii inşaatının başlatılmasından dolayı çok sevinçli olduklarını ifade ettiler.