ERZURUM Haber Girişi : 18 Ekim 2015 23:57

AGiT heyeti ESTP ile toplantı yaptı

AGiT heyeti ESTP ile toplantı yaptı
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli ve Yönetim Kurulu Üyeleri AGİT/DKİHB Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti ile toplantıda bir araya geldi.
AGİT Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Ahrens'in talebi ile gerçekleştirilen toplantıda 1 Kasım seçimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
AGİT Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Ahrens 26. Dönem Milletvekili Seçimlerini izlemek için Ankara'dan çalışmalara başladıklarını ve 18 kişilik heyetin 9 ayrı ilde gözlem yapacağını, Erzurum'un da bu iller arasında yer aldığını dile getirdi..
Büyükelçi Ahbrens, 26. Dönem Milletvekili Seçiminin AGİT'in Türkiye'de izleyeceği 6. seçim olacağını belirtti. Dışişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile görüştükleri bilgisini paylaşan Ahbrens, "Seçim mevzuatına uyulup uyulmadığını gözlemlemek için buradayız" dedi.
Erzurum Sivil Toplum Platformu başkanı A.Mustafa Güvenli platform hakkında bilgi verdikten sonra Türkiye'nin 1950'den bu güne kadar yaptığı demokratik ve şeffaf seçimlerle hiçbir zaman ciddi anlamda bir şaibeye bulaşmadığını hatırlattı.
7 Haziran 2015 seçimlerinde özellikle PKK baskısı ile Güneydoğu'nun bazı yerlerinde oy kullanıldığının artık bilindiğini, 1 Kasım seçimlerine gidilirken de terör baskısının seçimler için tehdit oluşturduğunu söyledi.
Türkiye'nin demokrasi ve halkın kendini idare etme noktasında kat ettiği mesafeyi ortadan kaldırmak isteyen başta PKK olmak üzere bir çok terör örgütünün amacına ulaşamayacağını dile getiren Güvenli; AGİT heyetinin yapacağı çalışmaların da demokratik sınırlar içerisinde önemli olduğunu vurguladı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26.dönem Milletvekili seçimlerinin terör baskısına rağmen Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir disiplin ve duyarlılık ile yerine getirileceğine inançlarının tam olduğunun altını çizdi. Toplantıya katılan Erzurum Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri; Raci Solmaz, M.Hanefi İspirli, Kürşat Beyler, Abdulnasır Polat ve Fahrettin İlter'in sorularını cevaplandıran Ahbrens başkanlığındaki AGİT heyeti seçimlerden sonra hazırlayacakları raporun ESTP'ye de ulaştırılacağını söylediler.
Etiketler : estp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.