“Aday değilim”

Türkiye doludizgin seçimlere giderken, AK Parti’nin en popüler isimlerinden biri olan Akdağ’dan net karar:

“Aday değilim”

Her ne kadar halen Altılı Masa ya da artık yeni ismiyle Millet İttifakı, daha cumhurbaşkanı adayını bulamadıysa da, Cumhur İttifakı tam gaz seçim için sahaya indi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hız kesmeden il il dolaşarak hem seçim startını vermiş oldu hem de toplu açılışlarla kitleleri heyecanlandırmaya başladı.

Keza MHP de boş durmuyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli, on binlerin katıldığı büyük mitinglerle, Cumhur İttifakı için oy istiyor. Öte yanda ise, özellikle AK Parti’de derinden derine milletvekili adaylık yarışı başladı.

Yeni dönemde de koltuğunu korumaya çalışan mevcut vekillere karşın ilk defa aday adayı olmak isteyen binlerce kişi şimdiden AK Parti’nin yolunu tuttu. Fakat bir de gücünün zirvesindeyken kendi isteği ile aktif siyasete nokta koymak isteyenler var.

İşte o isimlerden biri de hemşerimiz eski Sağlık Bakanı, Başbakan eski yardımcısı AK Parti milletvekili Recep Akdağ…

Sağlık alanında yaptığı büyük reformlarla adını yalnızca ülke sınırlarında değil, dünya çapında duyuran Recep Akdağ 2023 seçimlerinde aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Belki henüz resmi bir açıklama yapmadıysa da, yakın çevresine bu kararını bildiren Akdağ’ın, “Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmeliyiz. Benim kati kararım yeni dönemde aday olmama yönündedir” dediği öğrenildi.

Siyasette çok da alışık olunmayan bu tavır, umulur ki ne pahasına olursa olsun vekil olmalıyım anlayışını dayatanlara örnek teşkil eder.

Recep Akdağ asla sıradan bir siyasetçi yahut da denenmek için bakan yapılmış bir isim değildir. AK Parti 2002’de iktidara geldiğinde, Recep Akdağ’ın Türkiye’nin sağlık alanında yapacağı reformları çoktan hazırdı. Nitekim bunu da başardı ve Türkiye O’nun bakanlığında sağlıkta da çağ atladı. Recep Akdağ, hiç de ileri olmayan yaşına rağmen siyaseti olmasa bile vekil olmaya noktayı koyuyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 10 Şubat 2023 10:48

    recep bey paralı akçalı işlere bulaşmamış birisidir. ihale yolsuzluğuna bulaşmamış birisdir. akp ye agır gelir tabi. hakkında hayırlı olsun. nereye gitsse oy alır. erzuruma şehir hastanesi kazandırmış birisidir başkası gibi sabah akşam yalama yıkama yapanveya vitrin fino su değildir.

  • Sinan DUMLU 02 Şubat 2023 12:17

    "FETHULLAH GÜLEN TERTEMİZDİR" 11.03.2017 MİLLİ GAZETE HABERİDİR.. FETÖ elebaşısı olarak ABD'den iadesi istenen Gülen'e sahip çıkarak destek olan Akdağ'ın, vatan ve millet sevgisi aşikar olan Milli Görüş hareketine karşı bu tavrı büyük tepki çekti. Bahçeli’nin hükümeti ve Fethullah Gülen’i eleştirmesi üzerine Recep Akdağ, “Fethullah Gülen her dönem tertemiz kalmıştır. Onunla iftihar ediyoruz” demişti. NE OLDU PEKİ Kendisininde okullarına gönderdiği çocukları veya kendisi zarar gördümü HAYIR Olan gariban Devlet memuru ve vatandaşlara oldu onlar ihraç oldu ekmeklerinden oldu perişan oldu. İnsanları ATEŞE atıp sadece izlemekte kaldılar. ONLARIN AHI SİZİ YAKACAK

  • Levent Sütçü 30 Ocak 2023 10:16

    Evet Gülden hanım siz ne zaman bir köşe yazısı yazsanız size bir yorum yapmadan geçemiyorum. Ne yapayım o kadar net gollük paslar atıyorsunuz ki yani o kadar güzel asist yapıyorsunuz ki. Ama kendi ceza sahanız içerisinde rakip takıma bu fırsatı veriyorsunuz ne yazık ki. (SAKIN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SEÇİMLERDEN DOLAYI SAYIN RECEP AKDAĞI YENİ KABİNEDE BAKAN OLARAK DÜŞÜNÜYOR OLMASIN.) Bence siz bu yazıyı kaleme almadan işin bu yönünü de düşünmeliydiniz. Belki biliyorsunuzdur Bakan olmak için milletvekili olmamak gerekiyor. Keşke biz Erzurumlular olarak sayın Akdağ ın kıymetini bilebilseydik de istifade edebilseydik. BAKANLIK DAHADA ÇOK YAKIŞIR DADAŞIMA.