ERZURUM Haber Girişi : 13 Mart 2015 11:26

Aday Adayı Çakır'dan 12 Mart mesajı

Aday Adayı Çakır'dan 12 Mart mesajı
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır, 12 Mart Erzurum'un işgalden kurtuluşu ve İstiklal Marşımızın kabulü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır, 12 Mart Erzurum'un işgalden kurtuluşu ve İstiklal Marşımızın kabulü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu söyleyen AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır, "Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Günümüz birlik ve beraberlik günüdür. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Geleceğin Türkiye'si için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yeni dünya ya hazırlamalıyız. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarında birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresini burada gerçekleştirmiş, Kurtuluş'a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918'de kurtarılan Erzurum'dan geçmiştir"dedi.
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır, ayrıca 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın, aziz milletimizin diriliş destanı olduğunu vurgulayarak, "Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür. Milli marşlar, milletlerin birliğini ve aynı istikamette tek bir bayrağın altında yaşamamızı sağlayan temel unsurlardır. İstiklal Marşı; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Erzurum'un işgalden kurtuluşu ve İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.
Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.