EKONOMİ Haber Girişi : 03 Ekim 2011 15:06

Adanalı Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.

Adanalı Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.

Adana ‘da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla(Adana Müftülüğünce) gerçekleşen bu yılın ilk hac kafilesi Şakirpaşa Havalimanı`ndan bugün sabaha karşı 02:00 de Medine’ye törenle uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde, yüzlerce kişi gözyaşlarına boğuldu. İlahilerin okunmasından sonra İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, dua yaptırdı.
     Adana İl Müftülüğünün organize ettiği törenle hacı adaylarımız dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Yapılan törene Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat,Adana Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Emekil Müftü Mehmet Barış, Hac ve Umre  Müdürü Hasan Kök, Hac ve Umre Şefi Şaban Yıldırım,Enver Avcı,Ali Gül,Ahmet Tokdemir, hacı adayları, hacı adaylarının yakınları, misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
   Şakirpaşa Havalimanı`ndan Suudi Arabistan`a hareket eden İlk kafilede 1.Tip’deki 250 kişilik hacı adayı bulunuyor 45 gün sonra hacı olarak dönecekler. Bu kafile 17.011.2011 tarihinde 06.25 Adanaya dönecekler
Adana genelinde hacca gitmek için 18 bin kişinin müracaat ettiğini,2 bin civarlarında hacı adayın bu yıl kutsal topraklara giderek hacı olacağını,  Ekim ayının sonuna kadar intikallerin devam edeceği bildirildi.  11 Kasım 2011 günü başlayacak dönüşlerin ise 10 Aralık 2011 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi. tamamlanması planlanıyor. .
   Uğurlama törende konuşan Adana Müftüsü İsmail Canbolat, il Müftülüğü olarak mutlu bir günü yaşadıklarını, Bu yıl Adana’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk kafileyi uğurluyoruz. İlk olarak Medine’ye, oradan da Mekke’ye gideceksiniz. Hac vazifenizi yerine getireceksiniz. Yolunuz açık olsun.Allah kardeşlerimiz için haccı kolay eylesin. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Bu yolculuk esnasında tüm hacı adaylarının itidal ile hareket etmelerini ve görevlilerin talimatlarına uymalarını istirham ediyorum.
   Göğsünüzde taşıdığınız al bayrağınızın onuruna uygun hareket edeceğinizi ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize güvenim tamdır. Ülkemizin huzuru, selameti ve bekası için dualarınızı eksik etmeyin Orada her anı dua ile geçirmenizi, çarşıda pazarda dolaşarak çok değerli zamanınızı boşa harcamamanızı tavsiye ediyorum”dedi.

Ve ilimizden Bir ay Seminere tabi tutulan hacı adaylarımızın tekrar memleketimize ve aile efratlarına adaylarının sağ salim dönmelerini temenni etti.
Uğurlama töreni öncesi Hacı adaylarına bilgiler verildi, dua yapıldı. Hacı adaylarının yakınları gözyaşı döktü. Diğer kafilelerin de belirli aralıklarla uğurlanacağı belirtildi.
Kutsal topraklara gitmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten hacı adayları, Müslüman âlemi ve Türkiye için dua edeceklerini belirttiler.
HACI adaylarından İdan Yıldızhan kutsal topraklara ayak basacaklarını düşündükçe çok büyük bir heyecan yaşadıklarını anlattı. Kur’aya 5 yıldır katıldıklarını anlatan İskender Var sabırlı bir bekleyişin ardından eşi  Seyran Var ile hacca gitmenin nasip olduğunu söyledi.  Yüksel Şeneldi da, Hazreti Muhammed’in (asm) yaşadığı yerleri ziyaret edecek olmalarının mutluluk ve heyecan verdiğini söyledi. Hacı adaylarından İzzettin Özdemir da bütün Müslümanlara haccın nasip olmasını dileyerek, mutlu olduklarını belirtti. Hacı adayları daha sonra yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara gidecekleri uçaklara bindi.  
Kafile Başkanı Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan,İ.Halil Araz,M.Zeki Uyanık,Vahap Aşcıoğlu,Enes Kaleagası,Cuma Boyrat, Betül Barış Kafilede  Görevli olarak gittiler