EKONOMİ Haber Girişi : 09 Şubat 2010 15:01

Adanadan Umreye Gideceklere Eğitim Semineri Verildi

Adanadan Umreye Gideceklere Eğitim Semineri Verildi
Adana'dan umreye gidecek olanlara önce seminer verildi, ardından çeşitli hastalıklara karşı Menenjit aşısı yapıldı. İlk umre kafilesinin 23 Şubat’tan sonra yola çıkarabileceği belirtildi.

Adana'dan kutsal topraklara gidecek olan umre ziyaretçilerine Yağ Camii'nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşıları yapılırken, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan ''Umreye dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Bu nedenle koruyucu tedbir amaçlı umreye gideceklere menenjit aşısı yapılıyor. Bu aşıyı da mutlaka Umre’ye gidecek olan kardeşlerimizin yaptırması gerekiyor.

Umre kayıtlarımız devam etmektedir. Herkesin durumuna göre ayarlanmış bir Umre sezonu söz konusudur.

Müracaat edecek olan kardeşlerimiz İl ve ilçe müftülüklerimiz ile din görevlisi arkadaşlarımıza müracaat edebilir. Umrecilerimize, içinde CD, fotoğraf albümü, umre duaları ve Umre rehberi olan çanta verilecek. Bu çantada evraklarını ve pasaportlarını taşıyabilirler" dedi. 

Turan,Yağ caminde yapılan seminerde:”Umre nedir, nasıl yapılır, İhram ve yasakları ,tavaf ,sa'y Mekke ve Medine’deki ziyaret yerlerini anlattı. Umrecilerimizin sağlık ve huzur içerisinde vazifelerini yerine getirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken önlemleri almıştır. Ama yinede sağlığımıza dikkat etmeliyiz kalabalık yerlere fazla girmemeliyiz.

Çünkü birinci dönem umre sezonu tıpkı hac gibi kalabalıktır."Şu ana kadar Adamamızdan umreye kayıt yaptıran 850 kişi olmuştur. Türkiye genelinde de 44 bin umreci İlk turda kutsal topraklarda olacak Milletimiz, memleketimiz,birlik beraberliğimiz ve bütün Müslümanlar için dua edin” dedi 

Seminerde Hac ve umre Müdürü Hasan Kök de idari ve Teknik konularda umrecileri bilgilendirdi. “Bugün aşısını olamayan haftaya 16 şubat Salı günü Yağ caminde yapılacak seminerden sonra İl sağlık Müdürlüğünde aşı olabilirler. Son Seminerin de 22 Şubatta yapılacağını” bildirdi.