EKONOMİ Haber Girişi : 21 Haziran 2010 20:49

Adanada Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi

Adanada Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi

Okulların tatile girmesiyle ilköğretim 5. sınıfı bitiren öğrencilere tüm camilerde düzenlenen kurslarla dini eğitim veriliyor.

 Adana İl  Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte İlköğretim Okulları’nın 5. sınıfını bitirmiş öğrencilere, merkez, köy ve mahalle camilerindeki din görevlileri tarafından dini eğitim veriliyor.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat; şartlara uygun olarak başvuru yapmak isteyen öğrencilerin velileriyle birlikte en yakın cami ya da Kur'an Kursu görevlisine başvurmaları gerektiğini belirterek, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de okulların tatil olduğu yaz aylarında camilerimizde Kur'an kursları düzenledik. Kurslarımız 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ile ilmihal bilgileri okutuluyor.Yaz kursları boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği program dâhilinde Kuran-ı Kerim, Tecvid, İlmihal , Peygamberimizin hayatı,vatan sevgisi ve kardeşlik konularında da dersler verilecek. Çocuklarımızın dini bilgiler konusunda doğru bilgiyi alabilmeleri açısından verilen eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla, kurs öncesi tüm ilçelerimizdeki öğreticiler 5 günlük seminere tabi tutularak verecekleri ders konularında bilgilendirildiler.”