EKONOMİ Haber Girişi : 21 Eylül 2010 10:45

Adana'da Kabe Maketi Etrafında Uygulamalı Hac Eğitimi

Adana'da Kabe Maketi Etrafında Uygulamalı Hac Eğitimi

Adana İl Müftülüğü tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, hac ibadetini nasıl yapacakları Kabe maketi etrafında uygulamalı olarak gösterildi.

Adana`nın en büyük camilerinden birisi olan Sabancı Merkez Cami`nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitime bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Hacı adaylarını çeşitli konularda bilgilendiren  Adana il Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, önce pratik bilgiler verdikten sonra ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kâbe’nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterildi.
Tavaf tatbikatı öncesinde konuşan Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, hacı adaylarına 10 Ekim Pazartesi gününe kadar sürecek eğitimlere katılmalarını istedi.

Hacı adayları, cami ortasına yerleştirilen Kâbe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Verilen eğitimden memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, verilen pratik ve uygulamalı eğitim sayesinde hac farizası esnasında yapılması gereken kuralları öğrendiklerini söyledi. Eğitimin faydalı olduğunu dile getiren hacı adayları şimdiden çok heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Hacı adayları arasında yer alan 63 yaşındaki Sâriye Durmuş ilerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen heyecanlı olduğunu ve Allah'ın yardımı ile bir sıkıntıyla karşılaşmadan hac vazifesini yerine getireceğini söyledi.

Hacı adaylarından Şevki Büyük Nacar(66)ise verilen eğitimin çok yararlı olduğunu anlatarak, toplu olarak nasıl davranılması gerektiği konusunda verilen faydasını önemsedi..

Adana İl Müftülüğünde görevli Ahmet Tokdemir de, Sabancı Merkez camini ortasına kurduğu dev ekranda Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Meniski, idari konuları, sağlık konuları  sunumuyla hacı adaylarının beğenisini topladı.