EKONOMİ Haber Girişi : 02 Ekim 2010 11:37

Adana'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Adana'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

2010 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Adana İl Müftülüğü Salonunda yapılan törenle başladı.

Adana İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen kutlamalara Adana Müftüsü İsmail Canbolat, müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, vaizler, Kuran Kursu Öğreticileri, Hayırsever vatandaşlar ve din Görevlileri katıldı.

Program, Emekli İmam-hatip Hafız Ali  Çevik’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle  başladı. Adana İl Müftülüğünün hazırlamış olduğu Camiler ve Din Görevlileri Sinevizyonu izlendi. Din Görevlileri adına her ilçe merkezinden birer kişi günün anlam ve önemini belirttiler.

Camiler ve Din Görevlileri haftasının açılış etkinliğinde konuşan İsmail Canbolat din görevlisinin görevi bütün insanları kucaklayıcı hizmet politikası ile hizmet etmektir diyerek, din görevlilerinin toplumu aydınlatma noktasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Din görevlisinin 24 saat halka hizmet ettiğini belirten İl Müftüsü İsmail Canbolat, din görevlisinin zor şartlar altında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

 Camiler ve din görevlileri haftasını müftülük olarak camilerde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Toplumda insanların en çok ihtiyaç hissettiği şeyler ilim ve insanların temel ihtiyaçlarıdır. Bu bağlamda ilim adamlarımıza önemli görevler düşmektedir. Din adamları olarak topluma yön veriyoruz, bu nedenle üzerimizdeki sorumluluk ağırdır.` dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Adana Müftülüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Müftü Canbolat;”Bu etkinlikler arasında Sabancı Merkez camimizde hatim programı, yerel televizyon kanallarında canlı yayında camilerimizin önemi anlatılacaktır. Bunun yanında Cuma hutbesinde ve vazında yine aynı konuyu işleyeceğiz. Resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerimiz olacak. Esnaf ziyaretleri ve konferanslarla haftayı en iyi şekilde değerlendirmeyi ve halkımıza camiler ve din görevlilerinin önemini anlatmaya çalışacağız.` dedi.

Hafta etkinlikleri kapsamında Müftü Canbolat, `Cami mescitlerinin imarı, afiş asımı, camilerimizin bakım ve onarımı ile temizlikleri, camilerdeki kütüphanelerin geliştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bunun yanında din görevlileri olarak kan bağış kampanyamız hafta boyunca devam edecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nı halkımızla dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz.

Bu vesileyle bütün Adana Halkımızın ve Meslektaşlarımın Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik eder, haftamızın hayırlar getirmesini dilerim ”ifadesini kullandı.

7 Ekim’e kadar devam edecek olan kutlama etkinliklerinin ilk gününde şiir, hutbe, ezanı güzel okuma, dallarında dereceye girenlere başarılı din görevlilerine, Emekli olan Din görevlilerine, Cami ve Kur’an Kursu Yaptıranlara, hayır sahiplerine Takdir Belgesi, teşekkür belgesi ve plaketler verildi.

Çukurova müftülüğünden İnce Cami, Sarıçam Cihadiye  Köyü Cami, Yüreğir’den Feth Ahmet Gülşen Camii ve Seyhan Ahmet Özal Turkay  Cami Örnek Cami seçildi.

Ayrıca Hafta boyunca camilerimizde umumi bir temizlik yapılacak ve camilerin eksikleri giderilecektir.