EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ağustos 2011 13:38

Adana ve Seyhan da Yardım Rekoru

Adana ve Seyhan da Yardım Rekoru

Adana’dan Afrika’ya 440 Bin Lira Yardım


Diyanet İşleri Başkanlığınca Afrika’da yaşanan kuraklık ve açlık nedeniyle başlatılan kampanya kapsamında Adana İl merkezi, İlçeler ve Köylerde Ramazan’ın ilk Cuma Namazı’nda vatandaşlardan kuraklıkla mücadele eden Afrika’ya 440 bin lira yardım toplandı.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Diyanet İşleri Başkanlığınca Afrika ülkelerinde sıkıntı ve açlık içinde yaşam mücadelesi veren insanlara yardım amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Adana’da 440 bin lira para toplandığını ifade etti, Adanalı hemşerilerimiz, dünyanın bir diğer ucundan gelen yardım sesine kulak vermişlerdir. Camilerimizde toplanan yardımlar Afrika’ya ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığımıza gönderilecektir. Yardımlarından dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde büyük bir kampanya başlattığı,“Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası devam ediyor. Fitrelerimizin en azından bir tanesini ve bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle, Ramazan’ın bereketinin Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan yoksul halkla paylaşılması hedefleniyor.


Başlatılan uygulama ile GSM operatörlerinden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.”dedi

Seyhan da Yardım Rekoru

Cuma günü namaza müteakip Afrika-Somali için Seyhan Müftülüğümüzce bağlı camilerde toplanan yardım 135.000 TL’yle rekora ulaştı. Seyhan Müftüsü Halil Uzun yardım toplanmadan bir gün önce Perşembe günü Seyhan Müftülük personeli ile yaptığı toplantıda konunun ehemmiyetini Afrika da ki Müslümanların mağdur ve mahrumiyetini uzun uzun Din Görevlilerine anlattıktan sonra toplu bir şekilde Afrika da ki insanlara harcanmak üzere SMS göndermişlerdi.  Bu duygu ve düşünce ile toplantıdan ayrılan personel aynı enerjiyle Cuma günü hutbeden sonra konuyu cemaatlerine dile getirerek, Cemaati yardıma davet ettiler. Cemaat adeta coştu. Seyhanlılar Cuma sonrası Camilerdeki yardım sergisine para yağdırdılar. Toplam yardım şimdiden 135.000 TL’yi buldu.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun “ konuyla alakalı yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez beyin öncülük ve teşvik ettiği Afrika’ya yardım kampanyasına biz Seyhan Müftülüğü personeli olarak önce kendimiz SMS göndererek kampanyaya ilk desteği verdik. Sonra cemaate müracaat ettik. İşte biz bunun büyük faydasını gördük, Cemaatimizde madem hocalarımız bu işi önce kendileri hayır yaparak başlattılar düşüncesiyle Cuma günü büyük coşkuyla Afrika’ya yardım ettiler.

Ben buradan değerli Seyhanlılara, görevlilerime ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Dünyanın her tarafında kolsuza kol, yolsuza yol, akan gözyaşına mendil olabilme Lütfü’ne erişen Necip Milletimizin evlatları olarak yapılan bu büyük yardım çevremize ve dünyaya büyük bir örnek teşkil etmiştir. Allah hepimizden razı ve hoşnut olsun “dedi.

 

Haber:Ahmet TOKDEMİR