EKONOMİ Haber Girişi : 09 Nisan 2010 11:11

Adana-Seyhan da Kuran Bülbülleri Taçlandı

Adana-Seyhan da Kuran Bülbülleri Taçlandı
 Adana-Seyhan  Müftülüğü'ne bağlı yatılı Kur'an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayarak, diplomalarını alan 16 erkek, 5'i bayan olmak üzere 21  öğrenci için Seyhan Müftülüğünce Seyhan Kültür Merkezinde  'Hafızlık Merasimi' düzenlendi.
 
Düzenlenen törene İl Müftüsü İsmail Canbolat, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, İlçe Müftüleri, Kur'an Kursları hocaları, öğrenciler, Din Görevlileri,daire personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ,veliler , çok sayıda vatandaş katıldı.

Velilerin yoğun olarak katıldığı merasim töreninde katılımcıların sevinçten gözleri yaşardı. Hafızlık Merasiminde duygu ve heyecan dolu bir konuşma yapan İlçe  Müftüsü Yusuf Eseroğlu ;Hâfız öğrencilere, velilerine, hocalarına ve salondaki davetlilere teşekkür ettikten sonra  Kürsüye  gelen İl Müftüsü  İsmail Canbolat ;Kur'an-ı Kerim'i baştan sona kadar ezberlemenin kolay olmadığına dikkat çekti.  Kur'an-ı Kerim'in elden ele, dilden dile, gönülden gönüle aktarılmasında hafızlık müessesesinin çok büyük rolü olduğunun altını çizen canbolat, "Bu hafızlarımız Kur'an-ı Azimüşşan'ın harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure nakış işler gibi beyinlerine nakşetmişlerdir. Bu öğrencilerimiz inşallah hafızlıklarını tamamlamışlar ve hafızlık unvanını almışlardır. Hafızlıklarını bitiren bu öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum.Bu durum gıpta edilecek bir durumdur. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek çok önemlidir ama Kur'an-ı Kerim'in manasını da öğrenmek çok çok önemlidir”dedi.

       Yapılan konuşmaların ardından 16 sı erkek 5 'i bayan olmak üzere 21 hafıza diplomaları verildi. Ayrıca programda hafızlara Altın ,Para ,Kitap ve giysiler hediye edildi.

Katılımcıların hüsn-ü teveccühüne mazhar olan program, mezun olan Hâfızların okuduğu Kur'an-ı Kerimden sonra  vatanımızın bütünlüğü için  şehit ve gazilerimiz için İl Müftüsü İsmail Canbolat tarafından hatim duası yapıldı.