EKONOMİ Haber Girişi : 09 Kasım 2010 15:58

Adana Kozan da İlçe Müftüleri Toplantısı

Adana Kozan da İlçe Müftüleri Toplantısı

İl Müftülüğünce her ay yapılan ilçe müftüleri aylık mutad toplantısı Kozan İlçe Müftülüğünde yapıldı.

Adana İl Müftü Vekili Behçet Bilgin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kozana Yeni atanan  İlçe Müftüsü  Feramuz Beydoğan ev sahipliği yaptı.

Müftü Vekili Behçet Bilgin başkanlığında sürdürülen toplantıda Kurban Bayramı öncesi kurbanla ilgili hazırlıklar gözden geçirilirken, camilerde devam eden cami dersleri ile özel vaaz ve irşad programları, okunan hutbeler, yapılan vaazlar değerlendirildi.

Hizmette birlik ve beraberliğin sağlanması için her ay düzenli olarak bu toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilgin, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her ay her ilde il müftüsünün başkanlığında ilçe müftüleri ile beraber mutat toplantı yapılıyor, bu ay Kozan İlçemizde bu toplantımızı gerçekleştirdik ve Kozan İlçemize yeni atanan Feramuz Beydoğan beye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk ” dedi.

Bu tür toplantıların büyük önem taşıdığını ifade eden Bilgin “bu toplantıları, hizmette birliği beraberliği sağlamak, karşılaştığımız sorunların çözüm yollarını bulmak, hizmetin nasıl daha verimli olacağını, başarının nasıl elde edileceğinin birlikte görüşülmesi için yapıyoruz. Bu toplantıda da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban hazırlıkları, vekâlet yoluyla kurban kesimi, Hacı uğurlama, Kur’an Kurslarının denetimi, camilerin denetim ve temizlikler ile yeni yapılan camilerin temel atmadan önce kıble tespitlerinin dikkatli yapılması konularında fikir teatisinde bulunulmuştur. Hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde merkez, ilçe belde ve bütün köylerimize sunulması kararlaştırılmıştır. Ayrıca toplantılarımızda geçen ayın muhasebesini yaparak, gelecek ayın plan ve projelerini de hazırladık” diye konuştu. 

Kozana İlçe Müftüsü  Feramuz Beydoğan her ay gerçekleştirilen bu toplantıların çok faydalı olduğunu her ay il müftüsü ve ilçe müftüleriyle görüşme fırsatı bulduklarını böylece aramızda istişareler yaparak sorunları çözüklerini söyledi. Ayrıca bu toplantıların son derece verimli geçtiğini ve bölgemizde din hizmetlerinin nasıl olması gerektiği üzerinde de görüştüklerini söyledi. Toplantı sonrasında Yaverin Konağında verilen yemeğe İlçemiz Kaymakamı,Belediye Başkanı ve diğer daire amirleride katıldı.


 Haber:Ahmet Tokdemir
Resim:Ömer Faruk Günay