EKONOMİ Haber Girişi : 13 Nisan 2011 17:46

ADANA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN KUTLU DOĞUM MESAJI

ADANA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN KUTLU DOĞUM MESAJI

Geleneksel Olarak 14-20 Nisan tarihleri arsında kutlanan Kutlu Doğum Haftası heyecanı tüm yurdu sarmaya başladı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve insanlığın son kurtarıcısı Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın miladi takvimle 20 Nisan 571 tarihinde gerçekleşen doğumu, Diyanet İşleri Başkanlığınca “Kutlu Doğum Haftası” olarak kutlanmaktadır.  Hafta münasebetiyle ülke genelinde ve vatandaşlarımızın yaşadığı 50’ye yakın ülkede yapılacak kutlamaların ana teması “Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olacak.  “İnsanlık Merhameti Ondan öğrendi”  vurgusunun yapılacağı hafta dolayısıyla birbirinden değişik etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliği ile 1989 yılından beri “Kutlu Doğum Haftası” adıyla, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Hafta dolaysıyla yurt içinde Müftülüklerimiz ve Yurt Dışında dini temsilciliklerimiz organizesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Konferans, seminer, sempozyum, hutbe, makale, şiir ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları gibi kültürel etkinlikler yanında; hatim, mevlid, vaaz ve irşad… gibi dini programlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca halka yönelik olarak gül dağıtımı gibi gönül yaklaşımı yanında; fakirlere yardım, eğitime destek, Hastane ve Huzur Evi ziyaretleri gibi sosyal içerikli etkinliklerde bulunulmaktadır.

Bu etkinliklerden amaç, Peygamberimizi ve onun örnek ahlakını halkımıza daha iyi anlatmak ve onun bir hayat modeli olarak benimsenmesini sağlayabilmektir. 2011 yılında düzenlenecek olan bu programlarda, alemlere rahmet Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV), eşsiz merhameti ön planda tutularak tanıtılacaktır.

Bu itibarla hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber’in şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumumuzun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşmak, Hz. Peygamber’in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak, merhameti hayatın her alanına dahil etmenin gereği ve imkanının tartışılması ve bu çerçevede yapılabileceklere zemin hazırlanması hedeflenmektedir.

Siz değerli halkımızın, ümmeti olarak kutlu doğumunda onu daha iyi anmak ve anlamak için düzenlenen etkinliklerden en az bir kaçını kaçırmamaya; izleyerek izini takip etmeye davet ediyoruz.