EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ocak 2011 12:24

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosundan Örnek Hizmet

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosundan Örnek Hizmet

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Tarafından Hazırlanan Proje İle Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü İşbirliği İçerisinde Kur’an Kurslarında Eğitim Gören Tüm Bayanlara Seminer Veriliyor.
Aile ve irşat bürosu çalışmalarından sorumlu Bayan İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç şunları söyledi “Biz Kurum Olarak kadın ve ailenin eğitimine önem veriyoruz.   “kadının eğitirsi toplumun eğitilmesidir” inancı ve bakış açısı içerisinde kurslarımızdaki bayanlara, Toplum Destekli Polislerimiz tarafından “ev güvenliği, çocuk güvenliği, hırsızlık, uyuşturucu, acil servisler..” gibi konularda seminer verdiriyoruz. .

Toplum destekli polislerin, “insana insan olduğu için değer veren, toplumların sorunlarını araştırıp halkın katılımıyla suç olmadan önce suçu önlemeyi amaç edinen” çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Zaten bizim yapmış olduğumuz dini çalışmalardaki amacımız da toplumun ıslahı ve huzur içinde yaşamasını hedeflemektedir. Devletin kurumları arasında iş birliği ile toplum destekli polislik hizmetinin daha geniş alana yayılması ve kurslarımızdaki bayanların bu eğitimden faydalanması için bizde böyle bir proje başlattık. Verilen bu seminer dâhilinde katılan bayanlardan en azından birine ışık olmuş, kendine ya da ailesinden gelebilecek herhangi olumsuz bir olayda tedbirini öğrenmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize, bu bir insanın daha az mağdur olabileceği ya da mağdur edenin daha az imkân bulabileceği sonucunu doğurur.”
Kadınlarımızın bu seminerlerden çok faydalandığını gördüğümüz için bu seminerleri Adana’daki bütün kurslarımızda yapmayı planladık. İl genelinde yaklaşık 180 kursumuz var. Bu kurslarımızda da 5000 civarı bayan eğitim görmekte. Bir bayanın en az 5 kişiyi eğiteceğini ya da ailesinde güvenlik konusunda farkındalık oluşturacağını ve bilinçlendireceğini düşünürseniz, bu 25 bin kişiye ulaşmak demektir. Bu da sanırım Adana için az bir rakam değildir. Seminerlerimizi düzenleyen toplum destekli polislerimizden ve özellikle katılan bayanlardan çok olumlu geri dönüm alıyoruz. Bu çalışmadan dolayı dua ediyorlar, İnşallah projemiz en güzel şekilde tamamlanır. Biz de Adana adına güzel bir hizmet yapmış oluruz. Projeye destek veren başta Toplum Destekli Şube Müdürü Oktay Nergiz’e, ve eğitim veren tüm personeline teşekkür ederiz.” dedi

Haber :Ahmet TOKDEMİR / Adana Müftülüğü