EKONOMİ Haber Girişi : 07 Şubat 2011 14:05

Adana Din Görevlilerine Motivasyon Kampı

Adana Din Görevlilerine Motivasyon Kampı

Adana Din görevlileri Nevşehir-Kozaklı ilçesinde 5 gün süren kampta Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler. Motivasyon kampına Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat ve Seyhan müftüsü Halil Uzun konferans vermek üzere davet edildi.

Kozaklıdaki Kampta verdiği konferansta konuşanAdana il Müftüsü İsmail Canbolat, Peygamber Efendimizin yaklaşmakta olan doğum yıldönümü münasebetiyle Hz. Peygamberin Ahlakının özellikleri konusunda yaptığı konuşmasında”Hz. Peygamberi anlamadan onun davasına tam bir hizmet yapılamayacağını, Hz Peygamberi tanımaya çalışılmasının gerektiğine dikkat çeken Canbolat; “İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hz. Peygamberi daha yakından tanımalıyız. Onu ve getirdiği evrensel mesajı gençlerimize tanıtarak özümsemelerini sağlamalıyız. Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar.” Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi şüphesiz ki Hz Muhammed’dir. Hz. Muhammed’in ve O’nun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat Yüce Allah ifade eder. Yüce Yaratıcı, rahman sıfatının gereği Hz Muhammed’i (sav) insanlara gönderirken yeryüzünde yaşayan bütün insanların bu rahmet peygamberinden nasibini almasını murat etmiştir.” Dedi.

Seyhan Müftüsü Halil Uzunda yaptığı konuşmasında ” Peygamber Efendimizin 63 yıllık hayatını anlatan müftü Uzun, din görevlilerine hitap ederek Hz Peygamberin “Benim ismim ve davamı ışığın ulaştığı her yere ulaşacaktır.” Sözünü toplumun aynası olan Din görevlileri olarak siz ulaştıracaksınız ”dedi.

Adana il Müftüsü İsmail Canbolat ve Halil Uzun bu kampı düzenleyen adanalı din görevlilerine teşekkür ettiler.

Ayrıca kampta Adana din görevlileri Tasavvuf korosu okuduğu ilahilerle unutulmayacak anlar yaşattılar.

Konferansa Tatil için gelen din görevlilerin yanısıra Otele bulunan diğer vatandaşlardakonferansa davet edildi. Salonu tıklım tıklım dolduran dinleyiciler programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu programı düzenleyenlerden Allah Razı olsun dediler.Ayrıca Konferansın sonunda tüm dinleyicilere çiğköfte ikramı yapıldı.

Adana din görevlileri Nevşehir Kozaklıda Eşleri ve çocuklarıyla boş zamanlarını hotelde termal havuza girerek, spor yaparak, kitap okuyarak diğer sosyal faaliyetleri sergileyerek değerlendirdiler.

Din görevlileri Gelecek yılarda daha geniş kapsamlı bir programda buluşmayı temenni ederek ayrıldılar.