GÜNCEL Haber Girişi : 10 Mart 2010 14:47

Adana Din Görevlileri Toplum Liderliği Sertifikalarını Aldı

Adana Din Görevlileri Toplum Liderliği  Sertifikalarını Aldı

Adana da  'Toplum Liderleri Teşkilatlandırma Projesi ve Afet Zararlarını Azaltma Programı' çerçevesinde Kızılay tarafından din görevlilerine afet eğitim semineri verildi

Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında, eğitimlerini tamamlayan Adana da görev yapan din görevlilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Türk Kızılayı’nın afet bilinci oluşturmak ve afet zararlarını azaltmak amacıyla başlatmış olduğu Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Adana Şubesi tarafından verilen eğitimler tamamlandı. Adana ilçesindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin katıldığı eğitim seminerlerinin ardından, Merkez İlçede görev yapan tüm din adamlarına yönelik eğitim programları da son buldu. Adana Merkeze bağlı olarak çalışan tüm vaiz, İmam-Hatip, müezzin kayyım ve Kuran kursu eğiticileri Adana İl Müftülüğü Toplantı Salonunda verilen eğitimlere katıldı.

Kızılay Derneği Adana Şubesinden Emine Şahin tarafından verilen seminerde afet ve afetten korunma yolları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Emine Şahin; Din görevlilerinin toplumda lider olarak görüldüğünü ve onların halkı doğru yönde bilgilendirmeleri gerektiğini söyleyen Şahin; "Sizlerin ilk önce bu eğitimi almanız çok önemli çünkü vatandaşlarla bire bir muhatap olanlar sizlersiniz. Siz de bu bilgileri onlarla paylaşıp bilgi sahibi olmalarını sağlayacaksınız" şeklinde konuştu.

Seminer sonrasında katılımcılara, katılım belgeleri verildi.