EKONOMİ Haber Girişi : 18 Temmuz 2011 08:43

Adana da Yeni Atanan Din Görevlilerine Eğitim Semineri

Adana da Yeni Atanan Din Görevlilerine Eğitim Semineri

Adana İl Müftülüğü emrine atanan sözleşmeli İmam-Hatip ve Müezzin- Kayyımlara İl Müftülüğü’nde Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.

Bu seminer 11-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında devam edecektir.

Adana İl müftülüğünde düzenlenen ve göreve yeni başlayan 107 İmam-Hatip ve müezzin kayyımların katıldığı seminerde İl müftüsü İsmail Canbolat, Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, Şube Müdürleri Muzaffer Topçu, Nurettin Koçak ve Hasan Kök ders veriyorlar.

Seminere katılan İmam-Hatip, Müezzin Kayyımlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Canbolat, "Göreve yeni başlayan din görevlilerinin kutsal bir göreve başladıklarının farkında olmaları gerektiğini, Din hizmeti sunan personelin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri yanında mesleki bilgilerinin yenilenmesi, hizmetteki verimliliğin arttırılması,özellikle Kur’an-ı Kerimi öğrenme ve okuma konusunda daha iyi bir seviyeye gelmesi bakımından başkanlığımızca sözleşmeli olarak atanan İmam-Hatipler görev yerine gönderilmeden önce 11.07.2011-22.07.2011 tarihleri arasında iki hafta süreyle doğrudan hizmete yönelik oryantasyon (göreve hazırlama) kursuna alınmışlardır.

Canbolat;Görevleri esnasında herkese yardımcı olmaya, vatandaşlarımızın dini duyguları kazanmalarına,çocuklarına dini bilgi vermelerine,dinimizi öğretmelisiniz, Yeniçağın getirdiği teknolojinin nimetlerinden faydalanmalarına dikkat çekti. İyi bir kütüphanemiz olmalı, bilgisayarı iyi kullanmalısınız cemaatinizi çoğaltmalısınız göreviniz sadece namaz kıldırmak değil, dini bilgiler vermek, Kur’an-ı Kerimi okutmak,sosyal yönden de vatandaşlarımızı kucaklamak,herkesle diyalog kurmak,camiye gelmeyen cemaati ve gençleri camiye çekmek olmalı. İyiliği emredip kötülükten sakındırmalıyız. Herkes bunu çevresine öğretmelidir. Caminizde hatim, meal, dini bilgiler, tefsir, hadis okuyunuz, ezberlerinizi yenileyiniz. Eksiklerinizi tamamlayınız."dedi

 

Haber : Ahmet TOKDEMİR / Adana Müftülüğü